Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Νεό Pacman clone για τον Commodore Plus/4

Οι κάτοχοι του Commodore Plus/4 (και του - υπέροχου - αναβαθμισμένου σε 64Κ Commodore 16, βεβαίως, βεβαίως) έχουν την τιμητική τους σήμερα: το crew Assassins διέθεσε στο κοινό τη νέα του παραγωγή που αυτή τη φορά είναι παιχνίδι, και μάλιστα κλώνος του Pacman.

Το παιχνίδι ονομάζεται Pac-pac (εντάξει, το Oscar πρωτοτυπίας μάλλον δεν θα πάει στους Assassins φέτος) και δεν είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως ακριβή κλώνο, αλλά πηγαίνει μάλλον προς το "ελεύθερη διασκευή". Τι σημαίνει αυτό; Για αρχή, οι πίστες δεν είναι οι ίδιες με του Pacman. Κατά δεύτερο λόγο, ξεχάστε τα 4 χάπια σε κάθε πίστα η χρήση των οποίων σας επιτρέπει να φάτε τα φαντασματάκια: στο Pac-pac έχουμε πλήθος από power-ups, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρήσετε τίποτα ως δεδομένο! Κοινώς, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε ό,τι σας "βγάλει" η κάθε πίστα και να ακολουθήσετε την πατροπαράδοτη μέθοδο των ελιγμών για την αποφυγή των φαντασμάτων (εμένα πάντως δεν μου πετύχαινε ποτέ).


Σε ό,τι αφορά γραφικά και ήχο το Pac-pac τα πάει εξαιρετικά καλά, με τα γραφικά του να είναι λεπτομερή και καλοσχεδιασμένα και τα ηχητικά εφέ λειτουργικά. Εκτός των εφέ όμως υπάρχει και ένα συμπαθέστατο μουσικό tune που ακούγεται καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το οποίο σίγουρα αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη.


Μπορείτε να κατεβάσετε το Pac-pac από εδώ. (Πηγή: Commodore Plus/4 World).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.