Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Akalabeth: World Of Doom για Commodore 64

Το Akalabeth: World Of Doom ήταν ένα από τα πρώτα (το πρώτο, ίσως;) role playing video games που κυκλοφόρησαν ποτέ. Είχε γραφτεί σε BASIC για τον Apple II από τον "πολύ" Richard - Lord British - Garriott, τον μετέπειτα δημιουργό της σειράς Ultima και ιδιοκτήτη της πάλαι ποτέ μοναδικής Origin.

36 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του original τίτλου, οι Andrea Schincaglia, Antonello Molella και David Vigh μεταφέρουν, για πρώτη φορά, τον ιστορικό τίτλο στον Commodore 64. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε ως πρωτότυπο, με δισκέτα, manual κλπ στην... δολοφονική (!) τιμή των 5€, με αποτέλεσμα, σε 3 μόλις ώρες από την ανακοίνωση να προπαραγγελθούν και τα 50 διαθέσιμα αντίτυπα!


Ας ελπίσουμε για ένα νέο, μεγαλύτερο batch, καθώς έχουμε να κάνουμε με το port ενός παιχνιδιού που έγραψε ιστορία σε μία τιμή που, ας ελπίσουμε, δίνει το παράδειγμα και σε κάποιους άλλους να ακολουθήσουν. (Πηγή: Retro Invaders)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.