Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

The Spectrum Show επεισόδιο 124

Στο λυκόφως του 2022 ο Paul Jenkinson αποφάσισε να αποχαιρετήσει το ζοφερό έτος που όδευε στην ολοκλήρωσή του με ένα σπέσιαλ, εορταστικό επεισόδιο του The Spectrum Show. Δυστυχώς, κάποιες φορές μπορεί οι καλές προθέσεις να υπάρχουν αλλά η υλοποίησή τους να πάσχει. Κι αυτό το γράφω διότι το 124ο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς videos με θέμα τον ZX Spectrum είναι κάπως υποδεέστερο συγκριτικά με τα γνωστά standards στα οποία μας έχει συνηθίσει ο Paul.

Για να γίνω περισσότερο επεξηγηματικός στα παραπάνω, θα αναφερθώ στο ότι η προσπάθεια του Paul να καλύψει το θέμα "χειμωνιάτικα παιχνίδια στον Spectrum" ολοκληρώνεται λίαν συντόμως στους... 2 τίτλους (!), ενώ το ξεφύλλισμα του Popular Computing Weekly από τον Δεκέμβριο του '84 "τραβάει" επί 12 λεπτά! Προσωπικά έβρισκα ανέκαθεν βαρετά και ανούσια τα videos με αντίστοιχο αντικείμενο (browsing στις σελίδες retro περιοδικών), αλλά περί ορέξεως...

Στη συνέχεια ο Paul καταναλώνει άλλα 13 λεπτά από το τρέχον επεισόδιο για να παρουσιάσει το walkthrough ενός παιχνιδιού (Summer Santa) που το χαρακτηρίζει εξ' αρχής ως άθλιο. Το μόνο θετικό της ιστορίας αυτής είναι ότι μετά από αυτή την εμπειρία του αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη δική του έκδοση του εν λόγω παιχνιδιού η οποία είναι σαφέστατα ανώτερη (η μέρα με τη νύχτα, για να ακριβολογούμε) και μπορεί όποιος επιθυμεί να την κατεβάσει από εδώ.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με κουβέντα με τον Geoff πάνω σε comments από fans της σειράς, δηλαδή, και πάλι, όχι και ό,τι καλύτερο. Γενικώς το 124ο επεισόδιο του The Spectrum Show δείχνει να είναι το χειρότερο όλων, αλλά υπάρχει η δικαιολογία της ταλαιπωρίας από το live 123ο επεισόδιο. Και, άλλωστε, ακόμα και οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν μέτρια albums, οπότε καταλαβαίνετε πως όσο ψηλά κι αν μας έχει συνηθίσει να βάζει τον πήχη κάποιος και όσο καλός κι αν είναι σε αυτό που κάνει, μπορεί απλά να έχει και μια άσχημη μέρα. Εγώ τον δικαιολογώ, άλλωστε μας έχει χαρίσει τόσες δεκάδες ώρες ατόφιας Spectrumικής απόλαυσης που θα ήταν αχαριστία εκ μέρους μου να γράψω έστω και μία παραπάνω αρνητική κουβέντα. Εννοείται πως η όποια κριτική είναι 100% καλόπιστη και, το έχω ξαναγράψει, in Paul we trust!

Καλή Χρονιά σε όλους, να είστε υγιείς και να προσπαθείτε να αντιμετωπίζετε τη μίζερη καθημερινότητα με χαμόγελο. Μπορεί να μην της αξίζει, αλλά σίγουρα αξίζει σε σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.