Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

The Spectrum Show επεισόδιο 90

Έφτασε λοιπόν για μια ακόμη φορά το πλήρωμα του χρόνου ώστε να κλείσει ένας κύκλος επεισοδίων του The Spectrum Show. Αυτή τη φορά ήταν ο ένατος, του οποίου τη συμπλήρωση σηματοδότησε η ανάρτηση από τον (δημιουργό του) Paul Jenkinson του 90ου επεισοδίου του show. Ενός επεισοδίου που τολμώ να πω ότι είναι από τα καλύτερα της - έτσι κι αλλιώς- ενδιαφέρουσας και ποιοτικής σειράς videos του Paul.

Στο 90ο επεισόδιο του The Spectrum Show κυριαρχεί μία νοσταλγική διάθεση, υπεύθυνο για την οποία προφανώς είναι το ξεφύλλισμα παλιών τευχών του ιστορικού ZX Computing στην αρχή του show. Στη συνέχεια ο Paul αναφέρεται σε διάφορα σπάνια hardware περιφερειακά για τον πολυλατρεμένο "γομολάστιχα", και καταπιάνεται με την αναλυτική παρουσίαση ενός... heart rate monitor. Ναι, για τον ZX Spectrum! Θεέ και Κύριε, τι θα δουν ακόμα τα ματάκια μας;


Ακολουθεί ένα αφιέρωμα σε CDs με συλλογές με παιχνίδια και εξομοιωτές που κάνουν τα PCs σας να νιώσουν ολίγον Spectrum, και το επεισόδιο κλείνει με το Top-10 των παιχνιδιών της ιστορίας του Speccy (well, εκτός από τα σύγχρονα) όπως τα είχαν ψηφίσει οι αναγνώστες του Your Sinclair και δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού. Ορμώμενος μάλιστα (δικαίως) από την απουσία του αγαπημένου του Jetpac από το Top-10, ο Paul μας μιλάω και λίγο για αυτό, για τα formats στα οποία κυκλοφόρησε, και μοιράζεται μαζί μας και μερικές ακόμα πληροφορίες για αυτό το all-time classic.

Δεν ξέρω αν η όλη Spectrum-ική θεματολογία και διάθεση είναι του γούστου σας, αν πάντως είναι, μη χάσετε με τίποτα το 90ο επεισόδιο του The Spectrum Show. Και να μην είναι πάντως, εγώ σας προτείνω να το παρακολουθήσετε. Από το να δείτε τηλεόραση είναι σαφώς πιο ποιοτικό, ενδιαφέρον και εποικοδομητικό, τι να λέμε τώρα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.