Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

MegaPi case: γίνεται πιο κουκλίστικο;

Είναι γνωστή στους στενούς μου κύκλους η αγάπη που τρέφω για το Raspberry Pi (ναι, μη ρωτάτε, οποιοδήποτε μοντέλο, οποιασδήποτε γενιάς). Κάτι το ότι είναι ένας μικροσκοπικός υπολογιστάκος που μπορεί να κάνει θαύματα και να ανταποκριθεί ακόμα και στα πλέον απαιτητικά tasks, κάτι η όλη φάση με την FUZE BASIC, το αντίστοιχο case και το συνολικό σκηνικό που παρέπεμπε στην αγνή και αγαπημένη εποχή των 8bit computers, κάτι το δωρεάν και πολύ ενδιαφέρον περιοδικό MagPi, ε, βάλτε και σαν κερασάκι στην τούρτα την φθηνή τιμή και καταλαβαίνετε γιατί το γουστάρω το άτιμο.

Στο παρελθόν είχα γράψει για το FUZE και το Rastari, τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ασχοληθούμε με κάτι πολύ πιο απλό αλλά sexy και πανέμορφο συνάμα, ένα κουτάκι για το Raspberry που ονομάζεται MegaPi Case. Και τι case είναι αυτό!


Για όσους δεν κατάλαβαν, το MegaPi Case είναι ένα προστατευτικό και... καλοπιστικό κουβούκλιο για το Raspberry Pi Model 2B ή 3B, εμπνευσμένο από την μία και μοναδική SEGA Megadrive (ή Genesis, αν είστε από την Αμερική). Το κουτί όμως αυτό, σε αντίθεση με την πλειοψηφία αυτών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν κάνει παραχωρήσεις αλλά ούτε και προσαρμόζει το σχήμα του σε αυτό του Raspberry Pi: αντίθετα, είναι μια μικρογραφία του Megadrive με σωστές αναλογίες και όλα τα ports του μικροσκοπικού υπολογιστή σε βολικότατες θέσεις. Και επειδή οι εικόνες μιλούν πολλές φορές πολύ καλύτερα από τις λέξεις, σας αφήνω να απολαύσετε.

Α, ναι: το MegaPi Case μπορείτε να το βρείτε εδώ και μου κόστισε 16€ μαζί με τα ταχυδρομικά, ενώ έκανε να φτάσει 17 ημερολογιακές μέρες. Not bad. Not bad at all...

Και κάτι τελευταίο, που μπορεί να μην είναι κατανοητό από τις φωτογραφίες: το MegaPi Case δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης ανεμιστήρα στο Raspberry (γι' αυτό και το καπάκι που ανοίγει a la PSX) και μπορεί να ανάβει και να σβήνει με τον διακόπτη που βρίσκεται στο εξωτερικό του αλλά και να κάνει reset με το μπλε κουμπί. Πρόκειται πραγματικά για μελετημένη και εξαιρετικής ποιότητας δουλειά, που θα απογειώσει το Raspberry Pi σας αν αποφασίσετε να "επενδύσετε"...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.