Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Τα intros του Retro Planet. Για Commodore 64, βέβαια!

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από ένα-ενάμησι μήνα επικοινώνησε μαζί μου ο Γιώργος (GeoAnas) για να με ενημερώσει για ένα πολύ ενδιαφέρον project που είχε ξεκινήσει, και να με ρωτήσει εάν ήθελα να συμμετάσχω. Εννοείται ότι άλλο που δεν ήθελα - το να σε καλέσει ένα από τα (πραγματικά λίγα) εξέχοντα μέλη της ταλαίπωρης Ελληνικής retro κοινότητας για να εμπλακείς σε κάτι που πρόκειται να δημιουργηθεί σύντομα για μια αγαπημένη σου retro πλατφόρμα δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο, ειδικά αν γνωρίζεις ότι μέσα από την όλη αυτή τριβή θα νιώσεις τη χαρά της δημιουργίας, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις της ανθρώπινης φύσης.

Ξεκινήσαμε λοιπόν σιγά-σιγά με ανταλλαγές emails, απόψεων και αρχείων μέχρι που έριξα την ιδέα: κι αν φτιάχναμε ένα ωραίο intro/cracktro όπως αυτά του παλιού καιρού να συνοδεύει το όλο έργο μας; Δεν θα ήταν, ξέρω γω... cool; Ο Γιώργος βρήκε την ιδέα εξαιρετική, και μου άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσω. Τα - μέχρι σήμερα - αποτελέσματα της ενασχόλησής μου αυτής - που σύντομα ενέπλεξε και τον Γιώργο ο οποίος αποφάσισε να εξωτερικεύσει τα σπάνια pixel art skills που διαθέτει και να μας χαρίσει πανέμορφα logos και εικόνες - μπορείτε να τα απολαύσετε στο κανάλι του Γιώργου στο YouTube, μαζί με δεκάδες άλλα εξόχως ενδιαφέροντα βίντεο που έχει ανεβάσει ο ταλαντούχος δημιουργός και καλός φίλος.

Και, αφού πήραμε μπρος, αποφασίσαμε να μη σταματήσουμε εκεί. Ήταν να μην ξεκινήσουμε, βασικά, καθώς δείξαμε πρωτόγνωρη διάθεση, παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα αυτόν τον λίγο καιρό που ενώσαμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις, σε βαθμό που, ομολογουμένως, εντυπωσιάσαμε μέχρι και τους ίδιους μας τους εαυτούς! Έτσι, ο Γιώργος έφτιαξε ένα πανέμορφο combined logo των iamretro και Retro Planet, το οποίο μετουσιώθηκε στο παρακάτω intro:


Αλλά, εννοείται, αυτή ήταν η αρχή, όχι το τέλος: ο Commodore 64 αποδείχθηκε η πλέον κατάλληλη 8μπιτη πλατφόρμα για να στεγάσει τις... καλλιτεχνικές και δημιουργικές μας ανησυχίες - δεν είναι άλλωστε τυχαία ο αγαπημένος υπολογιστής του Γιώργου (και ένας από τους δικούς μου αγαπημένους - απλά εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω!). Έτσι, συνήθως ξεκινώντας από το artwork του GeoAna σκάρωσα μερικά ακόμα intros για το αγαπημένο μας retro περιοδικό, το Retro Planet, τα οποία μπορείτε να δείτε στα βιντεάκια που ακολουθούν. Ελπίζω να τα βρείτε ενδιαφέροντα - εμείς πάντως την καταβρήκαμε με την όλη φάση!





Φυσικά, εννοείται και εξυπακούεται ότι αν θέλετε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νεώτερο που κυκλοφορεί σε μορφή βίντεο σχετικό με το Retro Planet, μπορείτε απλά να γραφτείτε στο κανάλι του περιοδικού στο YouTube. Απλό και εύκολο!

2 σχόλια:

  1. Μπαίνω για λίγο να κόψω κίνηση μετά από μια κοπιαστική ημέρα στις ξαπλώστρες και στις παραλίες (με δανικά λεφτά! Χα!Χα!Χα!) και ...βλέπεις τώρα τι έπαθα? Κοκκίνισα σαν Rosso Antico και όχι βέβαια από την πολύωρη έκθεση μου υπό τον καυτό ήλιο! :)

    Σε αυτό το project μάλλον "κύλησε ο τέντζερης..." κατάσταση μου φαίνεται! Αν δεν ήσουν αυτός που είσαι φίλε μου, συνεπέστατος, χαρισματικός και δημιουργικότατος δε νομίζω να γινόταν και τίποτα το ιδιαίτερο. Κάτσε τώρα που θα γυρίσω, να επιστρέψεις κι εσύ μετά και την δική σου απαραίτητη παύση και από ιδέες είμαστε full! :)

    Φοβερό πάντως έτσι; Από που ξεκινήσαμε και λίγο λίγο που φτάσαμε...All right! :)

    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα τέτοιο θέμα. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι θα μπουν κι άλλα καλά φιλαράκια στην παρέα μας. Σημασία είχε η αρχή! Αυτά είχα να πω προς το παρόν και να πάω για κανένα μπυρόνιο μπας και ξεκοκκινίσω... ώρα που 'ναι! :)

    To be a part of this group feels like being a teen again! Ευχαριστώ που με ενεργοποίησες και μ'έβαλες στην πρίζα man, αυτά που δεν έκανα όταν έπρεπε τα κάνω τώρα.

    Take Care mate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπωπω... Αντιπαρέρχομαι το Rosso Antico σου σθεναρότατα καθώς εγώ με τη σειρά μου κοκκίνισα σαν Campari διαβάζοντας το σχόλιό σου!

    Τι να πω ρε Γιώργο, ευχαριστώ και ανταποδίδω και εύχομαι να έχεις δίκιο 100% και να είμαστε ακόμα στην αρχή. Καλά να είμαστε από υγεία και τα άλλα θεωρώ και εγώ ότι θα τα βρούμε και θα τα καταφέρουμε.

    Εύχομαι αρκετές ακόμα κοπιαστικές μέρες στις ξαπλώστρες, γιατί χρειάζονται και αυτές (πόσος κόπος πια;). Να 'μαστε όλοι καλά και... ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

    (αν και κάτι μου λέει πως όλο και κατιτίς θα καταφέρω να φτιάξω και μέσα στον Αύγουστο... Χιχιχι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.