Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Snakepit demo για Commodore 64

Είναι φρέσκο. Ολόφρεσκο, για την ακρίβεια. Και βραβευμένο, μάλιστα, αφού κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία του στο demoparty BCC το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (το φρέσκο και πάλι που λέγαμε). Τρέχει φυσικά στον big daddy της παγκόσμιας demoscene, τον αγέραστο Commodore 64.


Τι το ιδιαίτερο έχει; Με μια πρώτη, βιαστική ματιά, τίποτα. Αν το παρακολουθήσετε όμως πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσετε:

- Διάχυτη oldskool αισθητική.

- Ωραίο techno soundtrack.

- Πολλές raster bars. ΠΑΡΑ πολλές raster bars!

- Κάποια εντυπωσιακά γραφικά εκεί που δεν τα περιμένεις (το δέρμα του φιδιού για παράδειγμα, είναι υπέροχο).

- Πανέμορφο και, ευτυχώς, σε ρυθμούς... πολυβόλου (!) greetings section.

- PETSCII. Βασικά, οι άνθρωποι έχουν κάνει παπάδες με τα PETSCII. Το πώς, πού και γιατί κατάφεραν όχι μόνο να φτιάξουν animation με δαύτα, αλλά και part με... φίδια που rapάρουν είναι κάτι που σίγουρα θα μας αφήσει για μήνες να αναρωτιόμαστε. Μπράβο τους, πάντως, γιατί, όπως λέει κι ένας φίλος, "αυτά καλό είναι να γίνονται".

Λοιπόν, τέρμα η πολυλογία. Commodore 64, Delysid και Snakepit. Όλο δικό σας. Enjoy! Α, ναι, και αν θέλετε να το κατεβάσετε, πάτε εδώ. Καλή μέρα σε όλους!


4 σχόλια:

  1. Well said Panos! Μετέφερα τα όμορφα που αναφέρεις στους Delysid. Θέλουμε demoZ και τα θέλουμε τώρα! YES! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτούς τους γνωρίζεις βρε θηρίο; Μπρρρρ... με τρομάζεις ώρες-ώρες!

      Διαγραφή
  2. Ο φίλος μου, ο Dr.J/Delysid (https://csdb.dk/scener/?id=4140) και όλο το stuff σου στέλνουν τους θερμούς τους χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά; Λοιπόν, θα απαντήσω με ακόμη θερμότερους και με πολλές-πολλές ευχαριστίες για όσα μας έχουν προσφέρει και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να κάνουν. Keep up the good work, guys!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.