Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Relic demo: a blast from the past!

Καλά, ναι, δεν λέω, ωραίο ήταν το Hexel, αλλά μιας και μου έδωσε το έναυσμα άρχισα να την ψάχνω λίγο περισσότερο για demos που να τρέχουν σε Amigas με ελαφρώς "βελτιωμένο" configuration συγκριτικά με τα stock μοντέλα. Έτσι λοιπόν, με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ένα demo 20ετίας (αλήθεια, δεν αστειεύομαι) το οποίο απαιτεί Motorola 68060 και ολίγη Fast RAM προκειμένου να τρέξει. Απαιτήσεις οι οποίες, για το 1998, θα μπορούσαν απλά να χαρακτηριστούν ως "τρελές". Το ίδιο ισχύει και στις μέρες μας, εδώ που τα λέμε...

Κι όμως, το demo στο οποίο αναφέρομαι δείχνει να ρουφάει μέχρι και το τελευταίο FLOP που μπορεί να δώσει ο 68060 καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι σαν να βλέπουμε κάτι μεταξύ Close Encounters of the Third Kind, Independence Day και Stargate σε real time 3D, στην οθόνη της Amiga!


Πραγματικά το Relic - αυτό είναι το όνομά του και δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση λόγω... ηλικίας - είναι ένα demo εντυπωσιακότατο, το οποίο προκαλεί jaw dropping effects σήμερα: δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα ήταν να το έβλεπε κανείς πριν από 20 ολόκληρα χρόνια...


Το Relic είναι προϊόν της (καταπληκτικής) δουλειάς του - εδώ και χρόνια ανενεργού - group Nerve Axis και είναι (φυσικά) εξ ολοκλήρου γραμμένο σε γλώσσα assembly (33.495 γραμμές, παρακαλώ!). Στα 8 λεπτά που διαρκεί θα δείτε μια εντυπωσιακή... 3D ταινία (!) και, εννοείται πως αν διαθέτετε το κατάλληλο hardware τότε οφείλετε να το κατεβάσετε από εδώ και να το τρέξετε. Σε κάθε άλλη περίπτωση την βγάζετε με το video - μην ανησυχείτε, την ιδέα θα την πάρετε!


Α, ναι, παραλίγο να το ξεχάσω: το Relic κατέλαβε την πρώτη θέση στο demoparty Assembly του 1998 αλλά σας έχω πει την άποψή μου για τις ψηφοφορίες και τις κατατάξεις σε ανάλογα events: με λίγα λόγια δεν είναι καλή! Συνεπώς, είτε πρώτο ερχόταν είτε τελευταίο, πρόκειται για ένα καταπληκτικό, ένα μοναδικό demo. Έτσι, απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.