Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το 20ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet είναι εδώ!


Χαράς ευαγγέλια για όσους συνεχίζουν να λαμβάνουν ικανοποίηση διαβάζοντας the old way - ξέρετε, κάτι με σελίδες τυπωμένο σε χαρτί -, καθώς μόλις κυκλοφόρησε το 20ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet. Ναι, το εικοστό: 20 τεύχη τώρα, τρίμηνο μετά από τρίμηνο είμαστε μαζί σας, πιστοί στο ραντεβού μας and proud of it!





Στο 20ο τεύχος του Retro Planet μπορείτε να βρείτε πολλά και (πολύ) ενδιαφέροντα πράγματα να διαβάσετε. Πέρα από τα καθιερωμένα και δημοφιλή Retro Νέα και Amiga News που σας κρατούν όπως και σε κάθε τεύχος ενήμερους για τα τεκταινόμενα στον χώρο του retro computing (αλλά και τον Αμιγκικό), μπορείτε να χαρείτε αναλυτικές παρουσιάσεις νέων video games για τις πλατφόρμες του παρελθόντος. Σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε τα Time Gal, Road Avenger, Pets Rescue και Scramble.




Ακολουθεί μια απολαυστική βουτιά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τότε που ο NewBrain της Grundy περνούσε από το στάδιο των σχεδίων επί χάρτου στη γραμμή παραγωγής, ευελπιστώντας στην κατάκτηση της αγοράς των μικροϋπολογιστών.


Fast forward καμιά 40αριά χρόνια αργότερα με το hardware review που ακολουθεί, και δεν είναι άλλο από την δοκιμή της AmigaOne X5000/40, της νέας μητρικής της A-EON.
 
Το κύριο θέμα του τεύχους φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα 20 τεύχη του Retro Planet. Σε ένα αναλυτικότατο αφιέρωμα παρουσιάζεται η ιστορία και τα milestones της πορείας του περιοδικού, ενώ όλοι οι συντελεστές του μιλάνε για τη σημαίνει για αυτούς "Retro Planet". Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και ακόμη περισσότερο πιασάρικες και πικάντικες ιστορίες από την διαδρομή του Retro Planet από ένα post σε ένα Αμιγκικό forum μέχρι τα 20 τεύχη του.



Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε για τα Vector Graphic Games και το αδικοχαμένο Vectrex, άρθρο το οποίο διαδέχεται μία ακόμα ενδιαφέρουσα παρουσίαση ενός νέου προϊόντος: κυρίες και κύριοι υποδεχθείτε το C64 Mini!



Πού πάτε, δεν τελειώσαμε! Το πλέον ενεργό και δημοφιλές next gen Amiga oriented λειτουργικό σύστημα, το MorphOS, έφτασε στην έκδοση 3.10 και φυσικά δεν θα μπορούσε να μας την γλυτώσει!

Οι χαμένοι gaming θησαυροί του παρελθόντος επιστρέφουν με το Citadel της Amiga. Τα πολλά λόγια δεν είναι φτώχεια αν κρίνει κανείς από το εκτενές άρθρο/αφιέρωμα στο παιχνίδι!


Προχωράμε με την στήλη Adventureland η οποία στο 20ο τεύχος του Retro Planet φιλοξενεί ένα τίτλο-κολοσσό του παρελθόντος, που όλοι θυμόμαστε και σχεδόν όλοι χαρήκαμε στην εποχή του: απλά, Phantasmagoria.


Το τεύχος ολοκληρώνεται με τις περιπέτειες του δημοσιοκάφρου Ταρτέλη, που πρωταγωνιστεί σε νουάρ ιστορίες αρρωστημένης φαντασίας για να κλείσουμε όπως κάθε φορά με την στήλη Σκάσε και Άκου που στην τρέχουσα έκδοση είναι αφιερωμένη στην Retrowave και τα πλέον επιδραστικά albums αυτής.


Όσοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το 20ο τεύχος του Retro Planet (ή και κάποιο παλιότερο, καθώς εντοπίσαμε μερικά αντίτυπα από τεύχη που είχαν εξαντληθεί) στείλτε απλά ένα email και τα υπόλοιπα θα… τα κανονίσει η υπηρεσία. Άντε και στα 30 τεύχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.