Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Spectrum Next και... Retro Planet 20!

Χθες είχαμε μια νέα, σύντομη ενημέρωση από τον Henrique Olifiers για τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδο του ZX Spectrum Next. Λόγω έλλειψης χρόνου θα σας μεταφέρω πολύ περιληπτικά κάποια από τα νέα...

Σε ό,τι έχει να κάνει τα του case, κατασκευάσθηκαν κάποια πρώτα δείγματα, προκειμένου να διορθωθούν ατέλειες, να βελτιστοποιηθεί η σύνθεση του πλαστικού που θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό προϊόν κλπ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πλαστικό της κάτω πλευράς, που, δεν μου το βγάζετε από το μυαλό, θυμίζει... ZX Spectrum+!


Στα του πληκτρολογίου τώρα, και πιο συγκεκριμένα στο θέμα της μεμβράνης αυτού, κατασκευάστηκαν και δοκιμάζονται οι πρώτες μεμβράνες προ-παραγωγής, που αποτελούνται από 3 φύλλα, όπως ήταν και αυτές του original ZX Spectrum+, σε αντίθεση με εκείνες του απλού 48άρη που είχαν 2 φύλλα. Στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις νέες μεμβράνες:


Επίσης, διατίθεται το νέο firmware για τον ZX Spectrum Next, που περιλαμβάνει δεκάδες αλλαγές και βελτιώσεις καθώς και demos και παιχνίδια. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πριν πάμε στα νέα που όλοι περιμένετε (Retro Planet), θα σας πω 2 λεξούλες και να τις θυμάστε: Dreamworld Pogie. Πρόκειται για ένα unreleased παιχνίδι για το NES της Nintendo, το οποίο γίνεται port στον ZX Spectrum Next as we speak. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και με τα ίδια σας τα ματάκια από τα screenshots που ακολουθούν, το παιχνίδι είναι απλά εντυπωσιακό, παραπέμποντας (χαλαρά) σε άλλες, 16μπιτες παραγωγές!



Στα δικά μας τώρα, το νέο, 20ο τεύχος (να τα εκατοστίσουμε) του περιοδικού Retro Planet οδεύει προς την ολοκλήρωση, με την κυκλοφορία του να υπολογίζεται γύρω στις 10 Ιουνίου. Ως teaser σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλο του νέου, εορταστικού και επετειακού τεύχους, που επιμελήθηκε για μία ακόμα φορά ο καλός φίλος Σταμάτης:


Αυτά για σήμερα. Για ό,τι νεώτερο εδώ θα είμαστε!

2 σχόλια:

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.