Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Παιχνίδια Που Αξίζει Να Παίξετε #17 - NebulasRay (arcade)

Λοιπόν, σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πραγματικό shoot 'em up "διαμάντι" πάνω στο οποίο έπεσα εντελώς τυχαία χθες (ας είναι καλά το original XBOX και το killer app CoinOps - θα μιλήσουμε κάποια στιγμή αναλυτικά γι' αυτό), το NebulasRay. Τα μάτια μου έπεσαν αρχικά στο βίντεο από το gameplay του παιχνιδιού και πραγματικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα: όχι μόνο τα υπέροχα 2D γραφικά του, αλλά το μέγεθος των εχθρικών διαστημοπλοίων και των εκρήξεων που, πραγματικά, σε βάζει σε σκέψεις για το custom hardware του παιχνιδιού.


Μιας και ανέφερα το hardware, το NebulasRay είναι ένα coin op της ιαπωνικής Namco από το 1994, από τα πρώτα που χρησιμοποίησαν το board NB-1 της εταιρίας. Το εν λόγω board έχει ως κεντρική CPU τον γνωστό και μη εξαιρετέο 68EC020 της Motorola (λέγε με Amiga 1200 και CD32) χρονισμένο στα 12,5-24,2MHz. Βέβαια οι ομοιότητες με την Amiga τελειώνουν εδώ, καθώς το custom chipset του NB-1 κάνει το AGA να δείχνει μπροστά του ως φτωχός συγγενής. Μην βασιστείτε στα όσα σας γράφω, δείτε το video στη συνέχεια της ανάρτησης και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα! Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας ότι αναφερόμαστε στην εποχή που ξεκίνησαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται οι πρώτοι 3D τίτλοι και η 2D τεχνολογία είχε φτάσει στο απόγειό της, χαρίζοντας στο gaming κοινό δημιουργίες που ζάλιζαν με την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα...


Ας επιστρέψουμε όμως στο NebulasRay. Πρόκειται για ένα κλασικό vertical shooter της ιαπωνικής σχολής (ήτοι bullet hell σε όλο του το μεγαλείο) με υπέροχα γραφικά και animation, fluid gameplay και πολλά αναβαθμίσιμα όπλα. Δεν θα το χαρακτήριζα ούτε εύκολο ούτε και υπερ-παλούκι - ειδικά αν παίζουν 2 παίκτες ταυτόχρονα βοηθάει - αλλά με το (κατά τα άλλα ικανοποιητικό) joypad του ΧΒΟΧ είναι δύσκολο να φτάσει κανείς μακριά. Φυσικά υπάρχουν και τα "continue"s, αλλά αναφερόμουνα στο απλό, single παιχνίδι. Σίγουρα, μιας και το NebulasRay αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να προσπαθήσει κάποιος να το τερματίσει με δεκάδες "continue" αν είναι τυχερός κάτοχος ενός original XBOX (αν και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και στο ΜΑΜΕ).


Θεωρώ απίθανο πάντως να είδατε το παραπάνω βίντεο και να μην "ψηθήκατε" για να παίξετε το NebulasRay. Όσο εσείς το κάνετε αυτό εγώ θα αναζητώ στην αχανή βιβλιοθήκη του CoinOps άλλα παιχνίδια άξια αναφοράς (και... λιωσίματος). We 'll be in touch!

2 σχόλια:

  1. CoinOPS... "Αρρώστια" λέμε!
    Το τι "ζημιά" μου έχει κάνει τελευταία το έχεις ήδη διαπιστώσει από πρώτο χέρι ..

    Δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οπωσδήποτε θα το τιμήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά καταπληκτικό. Κάθισα και το τελείωσα με καμιά 50αριά continue και μπορώ να πω ότι και τα 6 levels του είναι υπέροχα. Ένα arcade χειριστήριο να είχαμε μόνο...

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.