Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

The Spectrum Show επεισόδιο 141

Και που λέτε, στα τέλη του Μάη δεν είχαμε μόνο το 7ο αστέρι του μπασκετικού Παναθηναϊκού, το κύπελο του Conference League που κατέκτησε ο Ολυμπιακός και το ασύλληπτο finish του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Είχαμε και την έναρξη του - κάθεστε; - 15 κύκλου του The Spectrum Show, με το επεισόδιο 141 να τον εγκαινιάζει.

"Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο" ήταν το μότο μιας παλιάς διαφήμισης, η οποία, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν θυμάμαι καν τι αφορούσε. Εξετάζοντας όμως την πορεία του Paul Jenkinson και του δημιουργήματός του, του The Spectrum Show, καταλαβαίνει κανείς ότι θέλει και τρόπο, αλλά και κόπο. Τα 141 επεισόδια, πιστέψτε με, ούτε φτιάχνονται μόνα τους, ούτε είναι εύκολο να βρεις θέματα, να τα γυρίσεις, να τα μοντάρεις και να τα κυκλοφορήσεις στην ώρα τους. Ο Paul τα κάνει όλα αυτά 12 χρόνια τώρα, οπότε του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τουλάχιστον.

Στο νέο επεισόδιο του The Spectrum Show αναμφισβήτητα ξεχωρίζει η δοκιμή του BackBit, ενός hardware add-on που επιτρέπει τη χρήση σύγχρονων μέσων μαζικής αποθήκευσης σε 8μπιτους υπολογιστές. Το add-on αυτό μάλιστα είναι κοινό, απλά ο αγοραστής επιλέγει το interface σύνδεσης που αντιστοιχεί στο μηχάνημα ή στα μηχανήματά του. Έξυπνη πραγματικά ιδέα, την οποία όμως δεν συναντάμε για πρώτη φορά. Βλέπετε, υπάρχουν τα Cassiopei και SD2IEC για όλα τα μοντέλα 8bit Commodore computers ήδη, εδώ και πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως άλλο τέτοιο device που να μπορεί να συνδεθεί σε παντελώς άσχετα μεταξύ τους μηχανήματα δεν είχαμε ξανασυναντήσει, οπότε σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Φυσικά, πέρα από το review του BackBit το καινούριο επεισόδιο του The Spectrum Show έχει και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία σας αφήνω να ανακαλύψετε μόνοι σας, παρακολουθώντας το. Ένα click στο βιντεάκι που ακολουθεί χρειάζεται, τίποτα παραπάνω!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.