Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

The Spectrum Show επεισόδιο 92

Έτσι είμαστε εμείς οι μαθουσάλες, δεν μασάμε. "Είμαστε 8μπιτοι εμείς, μην ανησυχείς" που μου έγραψε και ένα φιλαράκι τις προάλλες. Τι να πω; Μακάρι. Αν έχουμε κάτι από την αντοχή του ZX Spectrum για παράδειγμα, τότε δεν ανησυχώ. Μιλάμε άλλωστε για ένα μηχάνημα που ήταν φτηνό, κατασκευαζόταν με τα φθηνότερα (βλ. χειρότερα) υλικά που μπορούσε να προμηθευτεί ο "θείος", και όμως, σχεδόν 40 χρόνια μετά αρκετοί από δαύτους συνεχίζουν να δουλεύουν απροβλημάτιστα, την ίδια ώρα που PCs 12ετίας βγαίνουν off λόγω πυκνωτών! Βρε, μπας και τελικά είναι αλήθεια το περίφημο "they don't make them anymore like they used to"; Μπας και πιάνει και εμάς, τους δεινόσαυρους, τα κατσιασμένα, ζαρωμένα, ξεδοντιάρικα μα και πεισματάρικα απομεινάρια μίας άλλης εποχής;

Ξέρω πάντως ότι τον Paul Jenkinson τον πιάνει σίγουρα. Ποιες πανδημίες, προχωρημένες ηλικίες και πράσινα άλογα; Ο Paul εκεί, αγέρωχος, αειθαλής και στοχοπροσηλωμένος όσο κανένας άλλος. Ή, πιο σωστά, όσο μερικοί ακόμα της γενιάς του (μας). ZX Spectrum; Ναι, εκεί, εμπλοκή, ZX Spectrum μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μέχρι να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια. Μέχρι να παραδεχτούν οι Αγγελόπουλοι τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Μέχρι να σκουριάσει ο Robocop. Μέχρι να... ΟΚ, καταλαβαίνετε πώς πάει αυτό...

Μιας και ο κορονοϊός λοιπόν μπορεί να είναι από αρκετά έως πολύ επικίνδυνος για τους ανθρώπους αλλά καθόλου για τον σκληροτράχηλο ZX Spectrum, τα τέλη Μαρτίου σημαδεύτηκαν από την κυκλοφορία ενός ακόμα επεισοδίου του The Spectrum Show, αλλά και ενός νέου τεύχους του ομώνυμου περιοδικού, με θέμα εξωφύλλου τον ZX Spectrum Next. Το video μπορείτε να το δείτε παρακάτω, και το περιοδικό να το κατεβάσετε από εδώ.

Άντε, αν γουστάρετε ZX Spectrum σας φτιάξαμε και πάλι. Προς τι ο πληθυντικός, όμως; Διόρθωση: ο Paul Jenkinson σας έφτιαξε και πάλι. Καλή διασκέδαση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.