Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Ο C64 είναι εδώ! - μέρος 5ο και φαρμακερό!

Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω: από τη στιγμή που πρωτοείδα video για τον TheC64 κάτι μου έκανε κλικ: στο μυαλό μου σχηματίστηκε η εικόνα του να πηγαίνω ας πούμε στο Πλαίσιο, να αγοράζω έναν ολοκαίνουριο C64 (με HDMI, USB και τα ρέστα, με τα δεδομένα του 2020, δηλαδή), και να κάθομαι να τον ξεπακετάρω στο αυτοκίνητο, στη διαδρομή της επιστροφής στο σπίτι. Να τον περιεργάζομαι, να δοκιμάζω το πληκτρολόγιο, να οσφρίζομαι την "καινουργίλα" σε ένα 8μπιτο μηχανάκι (κι ας είναι emulated).


Τα videos που είδα από εκεί και πέρα, με τις διάφορες παρουσιάσεις/δοκιμές του μηχανήματος, με έκαναν να το ποθώ ακόμα περισσότερο, καθώς φάνηκε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν πίσω από τη δημιουργία του κάθε άλλο παρά "αρπαχτή" ήθελαν να κάνουν: το αντίθετο, ήθελαν να δώσουν στους δυνητικούς πελάτες τους την ιδανικότερη δυνατή λύση μεταξύ emulation και real thing σε τιμή προσιτή στον καθένα. Το video από το κανάλι 8-bit show and tell δείχνει ότι, απλά, τα κατάφεραν.

"Ξεζουμίζοντας" λοιπόν το παραπάνω βιντεάκι είχα την αίσθηση ότι μου λύθηκαν όλες οι απορίες για τον TheC64. Κι όμως, όχι: ο δημιουργός του μάζεψε τις ερωτήσεις/απορίες που του στάλθηκαν και έφτιαξε ένα ακόμα video, το οποίο απαντά σε κάθε λογική ή "κουφή" σκέψη αναφορικά με τον νέο υπολογιστή. Απολαύστε το παρακάτω:


Δεν τελειώσαμε, όμως: η ομάδα Megastyle ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει αναλυτικό guide και software για να προσθέτουμε όποιο πρόγραμμα επιθυμούμε στο carousel (την οθόνη με τα παιχνίδια, δηλαδή) των TheC64 και C64 Mini. Έτσι, αν επιθυμείτε ένα carousel με την δική σας συλλογή από αγαπημένα παιχνίδια του 64άρη, σε λίγες μέρες θα μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Άντε, να δούμε πότε θα μπορέσουμε να το αγοράσουμε το μηχάνημα και στα μέρη μας, δεν κρατιέμαι λέμε! (Πηγή: Vintage is the New Old).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.