Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Sad but True

Έχουν συμπληρωθεί ήδη 28 χρόνια και κάτι ψηλά, από τότε που κυκλοφόρησε το ιστορικό Black Album για κάποιους, ή, απλά Metallica για κάποιους άλλους. Ιστορικό γιατί, πέρα από την τεράστια εμπορική επιτυχία που σημείωσε, σηματοδοτούσε μία στροφή στη μουσική του Αμερικάνικου group, προς ένα ήχο περισσότερο μελωδικό και λιγότερο Thrash-y. Μια στροφή που για την πλειοψηφία των πιστών fans του group ήταν προς το χειρότερο, αλλά και η οποία, ταυτόχρονα, γνώρισε τη μπάντα και τη μουσική της σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Αν όλα αυτά ήταν για καλό ή όχι δεν το γνωρίζω με ασφάλεια ώστε να το μοιραστώ μαζί σας καλοί μου φίλοι και φίλες, το αναμφισβήτητο γεγονός πάντως είναι ότι ήταν καλό για τους Metallica, καθώς έγιναν (πολυ)εκατομμυριούχοι...

Ένα από τα πλέον καθολικά αποδεκτά tracks του Black Album ήταν και το Sad but True, ο τίτλος του οποίου χρησιμοποιείται συχνότατα από κάποιους (από τον γράφοντα μια φορά, σίγουρα) για να υποδηλώσει ένα δυσάρεστο και, κάποιες φορές, απρόσμενο γεγονός. Πέθανε ο τάδε καλλιτέχνης εκεί που δεν το περιμέναμε; Sad but true. Έκλεισαν όλες τις κεντρικές κυκλοφοριακές αρτηρίες της Αθήνας μία κατά τα άλλα ήρεμη και ήσυχη Κυριακή για να λάβει χώρα κάποιος αγώνας δρόμου; Sad but true. Ενώ τσέκαρα το δρόμο παρόλα αυτά πάτησα σκατά; Ε, ναι, sad but true!

Έτσι λοιπόν, με αφορμή τα δυσάρεστα νέα που θα σας μεταφέρω - τα οποία by the way έχουμε ανεβάσει εδώ και καμιά δεκαριά μέρες στο website του περιοδικού, αλλά κανείς δεν φαίνεται να πολυασχολείται με αυτό - μου ήρθε αστραπιαία στο μυαλό ο τίτλος του τραγουδιού των Metallica: το νέο, 26ο τεύχος του Retro Planet θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει. Sad but true.

Βλέπετε - και για να βγάλω και λιγάκι την ουρίτσα μου έξω από την περιοχή των ευθυνών - η ύλη μεν είναι έτοιμη (και εδώ και καιρό μάλιστα), αλλά, λόγω εργασιακού φόρτου, ο υπεύθυνος για το DTP κομμάτι του περιοδικού δεν το έχει αναλάβει ακόμα. Άρα, ενώ κανονικά τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις αράδες το περιοδικό θα έπρεπε να έχει ήδη κυκλοφορήσει, οδεύουμε προς μία καθυστέρηση της τάξεως του ενός μηνός - ίσως και λίγο παραπάνω. Δεν συντρέχει φυσικά κάποιος σοβαρός λόγος περαιτέρω προβληματισμού και ανησυχίας, πέραν του ότι θα αναγκαστούμε να κάνουμε γιορτές χωρίς καινούριο τεύχος του Retro Planet. Τι να πω; Sad but true!

Σας αφήνω συντροφιά με το ρεφρέν του Sad but True και με το εξώφυλλο του επερχόμενου τεύχους κι εύχομαι τα επόμενα νέα να είναι πιο ευχάριστα...



I'm your dream, make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel
Sad but true
I'm your dream, mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
You know it's sad but true
Sad but true


2 σχόλια:

  1. Επί ΠΑΣΟΚ θα είχε τυπωθεί , θα το είχαμε διαβάσει και θα είχε και από ένα πεντοχίλιαρο μέσα το κάθε τεύχος για σελιδοδείκτη. Αυτό είναι το sad but true κύριε εκδότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχεις τα δίκια σου νεαρέ μου, δεν θα σου πω ψέματα!

      Βασικά, επί ΠΑΣΟΚ ο υπεύθυνος DTP δεν θα χρειαζόταν να κάνει κάποια άλλη δουλειά πέραν του Retro Planet - και θα είχε και σπίτι με πισίνα μονάχα απ' αυτό. Ενώ τώρα... :D

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.