Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

A1222: η budget nextgen Amiga έφτασε!

Ή, για να είμαστε ακριβείς, αυτό που έφτασε είναι η δυνατότητα να την αγοράσετε. Όπως μας πληροφόρησε με email του η αυτού εξοχότης, ο συμπαθέστατος κύριος που βρίσκεται πίσω από όλες τις σύγχρονες nextgen προσπάθειες που φέρουν το λογότυπο της Amiga (A-EON), ο ένας και μοναδικός Trevor Dickinson, από σήμερα κιόλας έχει ο καθένας τη δυνατότητα να παραγγείλει ένα Α1222 Early Adopter motherboard, στην προνομιακή τιμή των 400€ και με δώρο μία ψηφιακή άδεια για το AmigaOS 4.1.


Προτού ξεκινήσετε τις γκρίνιες και τις διαμαρτυρίες, να σας ενημερώσω ότι σε επίπεδο original nextgen Amiga hardware η Α1222 είναι... γελοιωδώς φτηνή (!), καθώς, με τα χρήματα που κοστίζει, μόνο κάποια μεταχειρισμένη SAM440 μπορεί να αποκτήσει κάποιος, η οποία και είναι χειρότερη σε κάθε επίπεδο. Φυσικά, οι λάτρεις του MorphOS μπορούν να "ξεδώσουν" και με Powermacs/Powerbooks/iMacs/iBooks της Apple, αλλά αν θέλετε branded Amiga hardware (και το AmigaOS 4.1) οι λύσεις είναι σαφώς λιγότερες και ακόμη σαφέστερα ακριβότερες!

Σύμφωνα με την μπροσούρα που μας έστειλε ο Trevor, οι πρώτες motherboards θα αρχίσουν να αποστέλλονται σε αυτούς που τις προπαρήγγειλαν στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2020, αλλά κρατήστε και μία πισινή καλού-κακού, γιατί η ημερομηνία δεν είναι δεσμευτική...


4 σχόλια:

  1. Αυτά είναι για τους πολύ χομπίστες...εγώ δεν θέλω παραπανω από την 1200 μου με την blizzard και το whdload...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά, είναι εντελώς διαφορετική φάση, απευθύνεται σε πολύ μικρότερο κοινό και γι' αυτό κοστίζει και περισσότερο. Αλλά, πίστεψέ με, αν κάποιος θέλει να μπει στο internet με Amiga, με μια Α1222 θα έχει ασύγκριτα καλύτερη εμπειρία από ότι με μια... Α4000Τ με 1260, RTG κάρτα γραφικών, κάρτα δικτύου κλπ. που θα του κοστίσουν περί τα 2000€!

      Διαγραφή
    2. Η ερώτηση εδώ βέβαια είναι η εξής: γιατί κάποιος να θέλει να μπει στο ιντερνετ με την αμιγκα το σωτήριο έτος 2019;

      Διαγραφή
    3. Μήπως η ερώτηση είναι "γιατί να ασχολείται κάποιος με την Amiga εν έτει 2019"; Η απάντηση είναι "όπως τη βρίσκει ο καθένας". Εφ' όσον κάνει κάτι που γουστάρει, χωρίς να ενοχλεί κάποιον, δεν νομίζω ότι μας πέφτει λόγος. Είναι τόσο παράλογο όσο το ότι εγώ αντί να παίζω παιχνίδια στο XBOX ONE παίζω στον Commodore 64! :D

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.