Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ZX Spectrum Next: έτοιμες οι μήτρες για το πληκτρολόγιο

Τα νέα από το στρατόπεδο του ZX Spectrum Next είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς, εκτός από software, οδεύουμε και προς την τελική φάση της δημιουργίας του case και του πληκτρολογίου.

Πιο αναλυτικά, ήδη έχει επιτευχθεί συμφωνία με το εργοστάσιο που θα αναλάβει την κατασκευή του case, δόθηκαν τα σχέδια και αυτές τις ώρες έχει ξεκινήσει η δημιουργία των μητρών. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεσμεύθηκαν ότι σε 35 ημέρες θα είναι τα πάντα έτοιμα ώστε να εκκινήσει (επιτέλους!) η μαζική παραγωγή...

Στα νέα του πληκτρολογίου τώρα, εκεί τα πράγματα όπως ήδη γνωρίζαμε έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ετοιμασθεί οι μήτρες τις οποίες και μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν:




Τα πρώτα πρωτότυπα πληκτρολόγια θα ετοιμαστούν εντός των προσεχών ημερών ώστε να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθώσεις στις μήτρες και να ξεκινήσει και σε αυτά η μαζική παραγωγή. Κάτω από τα πληκτρολόγια θα υπάρχει μεμβράνη 3 επιπέδων (φύλλων) όπως συνέβαινε και στις περιπτώσεις των ZX Spectrum+ και 128. Φυσικά ελπίζουμε οι καινούριες να είναι καλύτερης ποιότητας και με μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο!

Σε ό,τι έχει να κάνει με την μεταφορά του Lemmings στον Next από τον Mike Daily για την οποία σας έγραψα στην προηγούμενη ενημέρωση η δουλειά συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται στο παρακάτω video:


Αυτά προς το παρόν, και για οτιδήποτε άλλο νέο θα φροντίσω να σας κρατάω ενήμερους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.