Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Το Raid Over Moscow έρχεται στην Amiga!

Είχε αποτελέσει έναν από τους πλέον εμβληματικούς τίτλους του Commodore 64 και ένα από τα πλέον εντυπωσιακά παιχνίδια στα μέσα της δεκαετίας του '80. Δέχθηκε πολλή κριτική για το ψυχροπολεμικό κλίμα που μετέδιδε και ξανακυκλοφόρησε μερικά χρόνια αργότερα ως budget τίτλος με την ονομασία "Raid" (ο politically correct δήθεν καθωσπρεπισμός βρισκόταν ήδη προ των πυλών). Ο λόγος για το Raid Over Moscow της Access Software που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το 1984 από την US Gold, και έγινε σύντομα port και στα υπόλοιπα 8μπιτα (Amstrad, Spectrum, BBC Micro κλπ). Φυσικά, το 1984 δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα οι 16bit υπολογιστές με αποτέλεσμα, όταν αυτό τελικά συνέβη 2 χρόνια αργότερα το Raid Over Moscow να θεωρείται ήδη "παλιό" και να μην τύχει ποτέ κάποιας προσπάθειας μεταφοράς στα 16μπιτα.


Έγραψα "ποτέ"; Χα! Γράψτε λάθος: ο γνωστός και μη εξαιρετέος Earok σε συνεργασία με τον - ακόμα πιο γνωστό, σε εμάς τουλάχιστον! - tsak, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες και υπό το label της Reimagine θα κάνουν port το Raid Over Moscow στην Amiga!


"Τι"; "Πώς"; "Πού"; "Πότε"; Σωστά αναρωτιέστε. Να θυμίσω καταρχάς ότι οι tsak και Earok υπό το label της Reimagine μας χάρισαν πριν λίγο καιρό το υπέροχο Giana Sisters SE. Έτσι, στο πλαίσιο του project της Reimagine θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, εντελώς δωρεάν, και το Raid Over Moscow για Amiga. Η παραπάνω πληροφορία έγινε γνωστή από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο tsak στον Walkero, στα πλαίσια του 4ου podcast του Amiga.grαφεντιά μου είχε την τιμή να φιλοξενηθεί παρέα με τον Χρήστο Παπαδάκη στο 3ο podcast). Τα πρώτα screenshots που κυκλοφόρησαν από την δουλειά που είχε κάνει ο Earok μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο δείχνουν ιδιαίτερα υποσχόμενα - σκεφτείτε δηλαδή τι έχει να γίνει μόλις βάλει το χέρι του και ο tsak!


Το Raid Over Moscow όπως έγραψα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, και θα ακολουθήσει ως project το release της commercial έκδοσης του Alarcity. Υπομονή λοιπόν και καλά πράγματα θα έρθουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.