Καλά, οι Genesis Project είναι γνωστοί. Πρόκειται για ένα από τα demogroups που μας έχουν χαρίσει μερικές παραγωγές απίστευτου κάλλους την τελευταία δεκαετία. Τους Extend για να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας δεν τους θυμόμουν, αλλά... κακώς. Βλέπετε, έχω γράψει γι' αυτούς στο παρελθόν, όταν και μας είχαν χαρίσει το υπέροχο Still Rising (μαζί με τους Bloodsuckers και τους Orange). Τώρα λοιπόν (εντάξει, πριν από 9 μήνες για να είμαι ακριβής), Genesis Project και Extend ένωσαν τις δυνάμεις τους και μας τράταραν με το καταπληκτικό We Are the Anomaly.
Σε έναν ψηφιακό κόσμο που είναι γεμάτος με μηχανές και υπολογιστές όπως τείνει να γίνει αυτός που ζούμε, ο άνθρωπος είναι η ανωμαλία, η ανορθογραφία, το απρόβλεπτο. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει το We Are the Anomaly, και πώς το περνάει;
Εντυπωσιακά εφέ, υπέροχα γραφικά, εξαίσιο soundtrack, απαράμιλλη αισθητική συνολικά, ταχύτατες εναλλαγές από εφέ σε εφέ και μία θάλασσα χρωμάτων (δεκαέξι - να τ' αφήσω;) σε ένα γκαζωμένο αλλά και βελούδινο animation.
Το We Are the Anomaly είναι κατά την ταπεινή μου άποψη απλά υπέροχο και ανήκει στην κατηγορία "η επιτομή του demo" δείχνοντας τον δρόμο στις μελλοντικές παραγωγές αλλά και στα υπόλοιπα groups. Αισθητική, σεναριακή ομαλότητα, απίστευτης ομορφιάς αλλά και προγραμματιστικής ευχέριας σεκάνς που εναλλάσσονται με ταχείς ρυθμούς πιάνουν τον θεατή από τα μούτρα και δεν τον αφήνουν παρά μετά την ολοκλήρωση του demo. Θεωρώ - με βάση πάντα όσα έχω αξιωθεί να δω - ότι το We Are the Anomaly ανήκει επάξια στο Top-20 των καλύτερων demos όλων των εποχών για τον Commodore 64 και αυτό ως γεγονός είναι τεράστια υπόθεση αν αναλογιστούμε πόσες χιλιάδες από δαύτα έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 40 περίπου χρόνια.
Α, ήρθε και πρώτο σε ψήφους για C64 demo στο demoparty που πρωτοπαρουσιάστηκε (Transmission64 2025) αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Είναι σα να υποστηρίζει κάποιος ότι ο Messi δεν θα ήταν αυτός που είναι εάν δεν είχε κερδίσει ποτέ του τη Χρυσή Μπάλα. Βλακείες.
Αν το επιθυμείτε (εγώ σας το προτείνω ανεπιφύλακτα) μπορείτε να κατεβάσετε το We Are the Anomaly από εδώ και να το απολαύσετε στον 64άρη σας ή σε οποιοδήποτε παρόμοιο ή συμβατό μηχάνημα έχετε (ή εξομοιωτή). Αν δεν ψήνεστε να το κάνετε μπορείτε απλά να παρακολουθήσετε το παρακάτω βιντεάκι. Όπως και να έχει μην το χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.