Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Chibi Akuma(s) για Amstrad CPC

Ένα νέο shoot 'em up κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες για τους Amstrad CPC και CPC Plus, το Chibi Akuma(s). Πρόκειται για ένα παιχνίδι που βρίθει διεστραμμένου χιούμορ, μαύρων αστείων, "καμένων" παραπομπών, ακατάσχετου υβρεολογίου και... παράξενων γραφικών!

Για να μη νομίζετε ότι υπερβάλλω χωρίς λόγο (το κάνω ΠΑΝΤΟΤΕ για κάποιο λόγο!), σας παραθέτω απόσπασμα του (όχι και τόσο) δακρύβρεχτου story από το site του παιχνιδιού: "Join Chibiko in her unholy battle against the invasion of badly drawn, cliche and generally uninspired enemies, pummel your way through 4 levels of brainless firepower crazy action - and unleash hell on the 4 end level boss enemies!". Εντάξει, απλά respect!


To Chibi Akuma(s) διαφημιζόταν εδώ και καιρό ως το απόλυτο bullet hell shoot 'em up για τους υπολογιστές της σειράς CPC και CPC Plus και αυτό ακριβώς είναι. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που πιθανότερο είναι κάθε κίνησή σας να σας οδηγήσει πάνω σε βλήμα κάποιου αντιπάλου παρά σε κενό χώρο! Φυσικά, οι εκατοντάδες σφαίρες ταυτόχρονα στην οθόνη έχουν ένα τίμημα, και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι η κίνηση της οθόνης (scrolling) αλλά και των sprites πάνω σε αυτήν είναι αρκετά απότομη. Αυτό, σε συνδυασμό με τα (τουλάχιστον) "ιδιαίτερα" γραφικά, το firing σε δύο κατευθύνσεις με διαφορετικά πλήκτρα και την σπαστή κίνηση, αφαιρεί αρκετά από την (όποια) διασκέδαση θα μπορούσε να προσφέρει το Chibi Akuma(s) - τουλάχιστον αυτό εισπράττω εγώ, κάποιος άλλος ίσως να μπορούσε να παραβλέψει τα παραπάνω για χάρη του καμένου σεναρίου και, γενικά, του όλου ύφους του παιχνιδιού...


Καλό θα ήταν πάντως να το δοκιμάσετε και οι ίδιοι, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ή, αν ο υπολογιστής σας είναι εφοδιασμένος με ParaDOS, από εδώ. (Πηγή: Vintage Is The New Old).

4 σχόλια:

  1. "Πρόκειται για ένα παιχνίδι που βρίθει διεστραμμένου χιούμορ, μαύρων αστείων, "καμένων" παραπομπών, ακατάσχετου υβρεολογίου και... παράξενων γραφικών!..."

    + το ότι είναι bullet hell shmup το κατατάσει αυτόματα στην κατηγορία των ΠΟΛΥ αγαπημένων μου παιχνιδιών!!!
    ...Ότι πρέπει για τα παιδιά μου !!! LOL !!! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Έτσι ακριβώς, φίλε! Και πού να το προχωρήσεις κιόλας! :D

      Διαγραφή
    2. Σήμερα αξιώθηκα να το γράψω και να το δω και σε real machine. Σε πράσινο monitor χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Της μουρλής γίνεται. Το scrolling είναι...περίεργο! LOL! Το χιούμορ περισσεύει. Ναι, μπορεί να μην σας ενθουσιάσει και πολύ, αλλά σίγουρα θα σας μείνει χαραγμένο στην μνήμη! Αξίζει να θυσιάσετε μια δισκετούλα και για αυτό ;)

      Διαγραφή
    3. Φίλε κι εγώ θεωρώ ότι σίγουρα αξίζει τη δισκέτα που θα ξοδέψει κανείς για να το γράψει. Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για πολύ "ιδιαίτερο" παιχνίδι που σίγουρα αξίζει να τσεκάρει κάποιος. Το gameplay του δύσκολα θα ενθουσιάσει, αλλά το όλο concept είναι μια εξόχως ενδιαφέρουσα εμπειρία, κάτι σαν φιλμ του David Lynch ένα πράγμα!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.