Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ένα ανέλπιστο δώρο

Η επικοινωνία για τις ανάγκες του review του Genius Into The Toy Warehouses για το Retro Planet είχε ξεκινήσει με τον Daniele Liverani το καλοκαίρι του 2016. Έχοντας πληροφορηθεί για την επικείμενη κυκλοφορία του νέου παιχνιδιού του πολυπράγμωνος δημιουργού για τον Apple II του ζητήσαμε να μας το στείλει προκειμένου να το δοκιμάσουμε. Ο Daniele προσφέρθηκε να μας στείλει φυσική κόπια του παιχνιδιού αλλά του απαντήσαμε ότι θα προτιμούσαμε ένα ψηφιακό αντίγραφο καθώς κανένας από εμάς δεν διέθετε Apple II στην συλλογή του (είπαμε, είμαστε μεγάλοι αλλά όχι κι έτσι!). Έτσι και έγινε: ο Daniele μας έστειλε το imagefile του Genius Into The Toy Warehouses, το δοκίμασα, το έπαιξα, και έκανα το review που δημοσιεύθηκε στο 14ο τεύχος του Retro Planet...

Πριν από ένα μήνα περίπου σας ενημέρωσα για το port του Genius στον Commodore 64, από τα χεράκια του ίδιου του Daniele. Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο εβδομάδες αργότερα ο Ιταλός προγραμματιστής/συνθέτης/μουσικός κυκλοφόρησε και το port του Genius για τον Commodore Plus/4, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι η ενασχόλησή του με το Genius Into The Toy Warehouses είχε πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο της - τουλάχιστον προς το παρόν. Κι όμως, ο Daniele είχε να πει ακόμα μια κουβέντα!

Χθες το πρωί, ο ταχυδρόμος μου έφερε έναν φάκελο από Ιταλία. "Κάτι που έχω παραγγείλει και το έχω ξεχάσει", σκέφτηκα. Ανοίγοντας όμως τον φάκελο, βρέθηκα προ - ευχάριστης - εκπλήξεως:


Ναι, ο Daniele αποφάσισε - εννοείται χωρίς καν να του το ζητήσω - και μου έστειλε ένα φυσικό αντίγραφο του Genius Into The Toy Warehouses!

Πέραν της δισκέτας και του manual, μέσα στον φάκελο υπήρχε και μια αφίσα του Genius. Κι όμως, οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν με την αφίσα: με μια πιο προσεκτική ματιά διαπίστωσα ότι ο Daniele μου είχε κάνει χειρόγραφη αφιέρωση ΚΑΙ στην αφίσα ΚΑΙ στο manual ΚΑΙ στην δισκέτα! Γουάου!


Τι να πω; Πραγματικά επρόκειτο για ένα ανέλπιστο δώρο! Και, για να πω την αλήθεια, το πλέον ευχάριστο της όλης ιστορίας για μένα δεν ήταν το ότι απέκτησα πρωτότυπο το Genius: ναι, καλό είναι αυτό, αλλά το καλύτερο είναι άλλο. Το γεγονός ότι μέσα σε έναν κόσμο που ο καθένας γύρω μας κάθε στιγμή βγάζει κακία, μιζέρια, κόμπλεξ και αχαρακτήριστες συμπεριφορές υπάρχουν (έστω και λίγες) στιγμές που κάποιος με μια ευγενική και ανιδιοτελή κίνηση σε κάνει να πιστέψεις πως ίσως να υπάρχει ακόμα ελπίδα για το ανθρώπινο γένος. Το να διαπιστώνεις ότι κάποιος εκεί μακριά στην Ιταλία αποφασίζει έτσι στα καλά καθούμενα και χωρίς καν να σε γνωρίζει προσωπικά να σου κάνει έστω κι ένα μικρό δωράκι δεν μπορεί παρά να σε συγκινήσει και να σου προσφέρει μια μικρή δόση αισιοδοξίας για το αύριο. Όχι το δικό σου αύριο, αλλά το γενικότερο αύριο - αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω.


Να 'σαι πάντα καλά Daniele κι ελπίζω να μας προσφέρεις σύντομα τη συνέχεια του Genius όπως έχεις υποσχεθεί. Keep coding and keep rockin'!

2 σχόλια:

  1. Αυτά είναι! Για κάτι τέτοιες μικροχαρές αξίζει να συνεχίζεις να ασχολείσαι με αυτό το θαυμάσιο χόμπι. Καλόπαιχτο και με γεια σου Πάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς, Γιώργο: δεν είναι μόνο το εξαιρετικό software και hardware που εμφανίζεται καθημερινά, αλλά, κυρίως, οι άνθρωποι πίσω από αυτό...

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.