Θα πρέπει κάποιος να είναι όχι απλά τακτικός αναγνώστης του blog, αλλά και μεγάλος fan του, για να θυμάται αυτή την ανάρτηση. Ήταν τότε που είχα αποκτήσει το FUZE case, και διαπίστωνα με μεγάλη ικανοποίηση ότι, σε συνδυασμό με την FUZE BASIC μεταμόρφωνε το απλό και ταπεινό Raspberry Pi (το πρώτο model B) σε έναν... home computer, με BASIC interpreter και τα όλα του (όπου "όλα" απλά σημαίνει δυνατότητα για browsing επιπέδου... Pentium III).
Πέρασε αρκετός καιρός από τότε, κυκλοφόρησαν νέα μοντέλα Raspberry Pi με πολύ περισσότερες δυνατότητες, αλλά είναι γεγονός ότι το FUZE case έδινε έναν αέρα άλλης εποχής, τότε που, όπως έγραφα, κλέβοντας χωρίς την παραμικρή ντροπή το κλασικό Αμιγκο-σλόγκαν, "computing was fun". Προσωπικά δεν αποχωρίστηκα ποτέ το FUZE case αλλά ούτε και το πρώτο Raspberry Pi (έχω 3 από δαύτα, μάλιστα) και κατά καιρούς κάθομαι και γράφω τον πιο unoptimized BASIC κώδικα όλων των εποχών και δεν με ενοχλεί καθόλου, καθώς η FUZE BASIC είναι κατά πολύ ταχύτερη από τις BASIC διαλέκτους που είχα χρησιμοποιήσει back in the day.
Αν το FUZE case είχε κάποιο κουσούρι, αυτό ήταν αναμφισβήτητα το ότι ήταν δυσεύρετο, δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, και η τιμή του ήταν ολίγον αλμυρούτσικη (περί τις 150 λίρες Αγγλίας give or take). Έτσι, αν και στην πατρίδα του γνώρισε κάποιου μεγέθους δημοφιλία, δεν συνέβη το ίδιο και με τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη: το να δώσει κάποιος γύρω στα 200 ευρώ για την home computing εμπειρία που προσέφερε το όλο πακέτο ήταν κάτι που σήκωνε δεύτερες και τρίτες (και τέταρτες...) σκέψεις.
"Αλλά", θα σκεφτεί κάποιος, κάπου θα υπάρχει κάποιο "αλλά", έτσι δεν είναι; Να είναι η τιμή; Να είναι οι δυνατότητες; Κι όμως, φίλοι και φίλες, δεν υπάρχει κανένα "αλλά" στην όλη ιστορία. Το πλήρες πακέτο του Raspberry Pi 400 (που ονομάζεται Raspberry Pi 400 Personal Computer Kit) κοστίζει στην Ελληνική αγορά 105,90€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ μονάχα η κεντρική μονάδα χωρίς όλα τα υπόλοιπα καλούδια πωλείται προς 74,90€ (τελική τιμή).
Καθώς μάλιστα πλησιάζουν οι γιορτές αλλά και ένα πιθανό νέο lock down, ίσως να πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να κάνετε δώρο ένα Raspberry Pi 400 Personal Computer Kit στον εαυτό σας (αλλά και στην οικογένειά σας). Το πιθανότερο είναι ότι, θέλοντας και μη, θα βρείτε και τον χρόνο να το ξεψαχνίσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.