Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Hot stuff: ο διάδοχος του Tomahawk στα χέρια μας!

Πέρα από τις νέες γνωριμίες και το συναπάντημα με παλιούς φίλους και γνωστούς και φυσικά πέρα από το Sensible Days, το παιχνίδι και τις κουβεντούλες, το 7ο Amicamp μας επεφύλαξε και 2 μεγάλες εκπλήξεις, μία σε επίπεδο software και μία σε επίπεδο hardware. Για την πρώτη δεν μπορώ να σας γράψω - τουλάχιστον όχι ακόμα. Για την δεύτερη όμως, θα σας πω δυο λογάκια...

Εδώ και μερικούς μήνες, ο καλός φίλος Κώστας Χατζηβασιλείου, γνωστότερος στην retro κοινότητα ως dinohatzi, ξεκίνησε ένα προσωπικό quest που σε όσους δεν γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις ίσως να φαινόταν απλό και εφικτό, αλλά σε όσους γνώριζαν έδειχνε πραγματικά αδύνατο. Τι ήταν αυτό; Λοιπόν, ο Κώστας έβαλε σκοπό να κατασκευάσει ένα νέο, 9πινο (πρωτίστως) joystick με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το κλασικό, μοναδικό και ανεπανάληπτο Tomahawk τον βασιλιά των χειριστηρίων πριν από 30 χρόνια. Αν είστε απ' αυτούς που πιστεύουν ότι εν έτει 2019 ένας πραγματικός arcade μεταλλικός μοχλός μπορεί να βρεθεί εύκολα και σε λογικό κόστος, τότε μπορείτε κάλλιστα να πιστέψετε και ότι ξεμπερδέψαμε από τα μνημόνια και ότι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Γιατί, ναι, φυσικά, τα πάντα μπορούν να γίνουν, αλλά με τι κόστος; Θα είχε νόημα να φτιάξει ο Κώστας ένα χειριστήριο που να κόστιζε π.χ. 150-200€ για να είναι αντάξιο του Tomahawk; Μην το σκέφτεστε, η απάντηση είναι "φυσικά και όχι".

Έτσι λοιπόν, ο τετραπέρατος (πυρηνικός) υδραυλικός στο επάγγελμα, ο Super Mario της retro κοινότητας, με ολίγη από reverse engineering, ολίγη από ψάξιμο στο διαδίκτυο και πάρα πολλή προσπάθεια και πειραματισμούς, έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει στα πλαίσια του 7ου Amicamp μια alpha έκδοση του νέου του joystick, την οποία πολλοί δοκίμασαν και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μερικά από τα joysticks που παρουσιάστηκαν μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες:



Επίσης, υπάρχουν και δίκουμπες εκδόσεις, με 2 ανεξάρτητα κουμπιά, τα οποία, είτε το πιστεύετε είτε όχι, υποστηρίζονται από αρκετούς τίτλους της Amiga (και ίσως και άλλων μηχανημάτων που δέχονται 9pin joysticks). Παρακάτω μπορείτε να δείτε και κάποια πρωτότυπα με 2 fire buttons:



Το καλό όμως της όλης ιστορίας είναι ότι ο γράφων, ως τυχερός (ΟΚ, βασικά έχω τις κατάλληλες γνωριμίες) έχει πλέον στα χέρια του την (μοναδική αυτή τη στιγμή;) beta έκδοση του νέου joystick. Δυστυχώς δεσμεύτηκα προς το παρόν να μην γράψω περισσότερα και να μην ανεβάσω φωτογραφίες του εν λόγω χειριστηρίου, οπότε εσείς θα κάνετε λίγη υπομονή και εγώ... θα το χαρώ μόνος μου! Προφανώς στο σύντομο μέλλον θα έχετε φρέσκια ενημέρωση, so keep in touch!

4 σχόλια:

  1. Ζόρικο εργαλείο φαίνεται. Μπράβο στον δημιουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι ζόρικο. Και έχει γίνει ήδη πιο ζόρικο. Σύντομα θα ενημερώσω πιο αναλυτικά...

      Διαγραφή
    2. καλησπερα, το πουλατε καπου; μπορω να το προμηθευτω με καποι τροπο;

      Διαγραφή
    3. Αλέξανδρε, δεν το φτιάχνω εγώ το T.G.S. Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον dinohatzi στο dinohatzi@yahoo.gr

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.