Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

The Spectrum Show επεισόδιο 98

Λοιπόν, πριν αναφερθώ στο θέμα της ανάρτησης, θα πρέπει να ξεκινήσω με κάτι άλλο που με απασχόλησε τις τελευταίες μέρες. Όταν ανέβασα το θέμα με το video των γραφείων της Commodore στην Φρανκφούρτη από το 1993, είχα κάποια σχόλια στο Facebook στα οποία κάποιοι φίλοι - άλλοι με καλό, άλλοι με "ελληνικό" τρόπο - υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να δουν το video. Έχοντας δοκιμάσει την λειτουργικότητα του blog σε (πάρα) πολλούς υπολογιστές, διαφορετικές πλατφόρμες αλλά και φορητές συσκευές κάθε είδους, δεν κατάφερα να καταλάβω αρχικά τι εννοούσαν, μέχρι που κάποιος υπέδειξε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην mobile version του blog. Και εκεί ήταν που ξεκίνησα να φορτώνω...

Βλέπετε, είχα δοκιμάσει την λειτουργικότητα και της έκδοσης για φορητές συσκευές στο παρελθόν, και δεν είχα εντοπίσει κάποιο πρόβλημα - πόσο μάλλον κάτι τόσο σοβαρό όσο το ότι - όχι δεν έπαιζαν, αλλά - δεν εμφανίζονταν καν τα videos! Εννοείται ότι, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, ο κάθε χρήστης που σέβεται τον εαυτό του οφείλει όταν εντοπίζει θέματα τέτοιας φύσεως να δοκιμάζει άλλους browsers, άλλες συσκευές και, πρώτα απ' όλα, να πατάει πάνω στο link που γράφει "προβολή έκδοσης ιστού". Αλλά έτσι το βλέπω εγώ, ο μέσος Έλληνας είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρώτα διαμαρτύρεται και μετά.. συνεχίζει να διαμαρτύρεται!

"Τι συνέβη τελικά;", θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς διαβάζοντας όλα τα παραπάνω. Λοιπόν, φίλες και φίλοι, αυτό που συνέβη είναι ότι η Google προέβη τον τελευταίο χρόνο σε πολλές και διάφορες αλλαγές στο Blogger, αλλαγές οι οποίες, ειδικά τον πρώτο καιρό, μέχρι να διορθωθούν κάποια (δεκάδες) θέματα, μείωναν την λειτουργικότητα και την ευχρηστία της πλατφόρμας. Ευτυχώς, κουτσά-στραβά και εν καιρώ όλα (νόμιζα ότι) διορθώθηκαν. Όλα; Όχι ακριβώς: αφού με αφορμή τα παραπάνω άρχισα να το ψάχνω το θέμα, διαπίστωσα ότι η Google μέσα στη φούρια της ολικής ανακαίνισης και αναβάθμισης μιας πλατφόρμας που γενικώς ήταν εύχρηστη και λειτουργούσε μια χαρά, έκανε τα videos του YouTube (το οποίο, να θυμίσουμε ότι ανήκει στην Google) να μην παίζουν στην έκδοση για φορητές συσκευές, λόγω μιας γραμμής που πρόσθεσε στον automatically generated κώδικα html. Και, φυσικά το μαντέψατε, αν αφαιρέσουμε αυτή τη γραμμούλα όλα λειτουργούν φυσιολογικά όπως έκαναν και πριν τις αλλαγές!

Συνεπώς, αν καμιά φορά σε κάποια μελλοντική ανάρτηση ξεχαστώ και δεν αφαιρέσω χειροκίνητα τον περιττό κώδικα, κάντε σας παρακαλώ τον κόπο και προτού ξεκινήσετε τη γκρίνια πατήστε πάνω στο "προβολή έκδοσης ιστού", έτσι; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Στα "δικά μας" τώρα, ο Paul Jenkinson είναι ξανά εδώ με ένα φρέσκο επεισόδιο του The Spectrum Show, κάτι που αναμφίβολα θα ενθουσιάσει τους φίλους του γομολάστιχα, του Plus, του 128άρη και των (σπάνιας ασχήμιας) διαδόχων τους από την Amstrad. Απολαύστε το παρακάτω:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.