Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ZX Spectrum Next: τι ωραίο πληκτρολόγιο είναι αυτό;

Εδώ και κάποιον καιρό, όλοι εμείς οι backers του Kickstarter campaign του ZX Spectrum Next έχουμε αρχίσει να δεχόμαστε ξανά αρκετά συχνά emails από τον... κυβερνητικό εκπρόσωπο (!) του όλου project, τον Henrique Olifiers. Στην τελευταία ενημέρωση, πριν από μερικά λεπτά της ώρας, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι ο Γολγοθάς που ονομαζόταν "keyboard" πλέον έλαβε τέλος, και ότι πλέον αρχίζει να αχνοφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Με απλά λόγια τα parts μαζεύονται σιγά-σιγά και οδεύουν προς Ηνωμένο Βασίλειο όπου και θα λάβει χώρα η τελική συναρμολόγηση και τοποθέτηση των μηχανημάτων σε κουτιά κλπ.


Επίσης ο Henrique μας πληροφόρησε ότι η έκδοση 1.1 του firmware του Next είναι έτοιμη, προσφέροντας δεκάδες νέες δυνατότητες και bug fixes στους υπάρχοντες Spectrum Next. Εννοείται ότι τα μηχανήματα που θα βγουν ολοκληρωμένα από τη γραμμή παραγωγής θα "φορούν" το τελευταίο firmware...


Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε το βιντεάκι που ακολουθεί (λίγα δευτερόλεπτα είναι μόνο). Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός ο τρόπος που "τυπώνονται" τα πλήκτρα εν έτει 2019! Γουάου! Κάτι μου λέει πως όταν οι γομολάστιχες έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής πριν από 37 χρόνια δεν είχαν τύχει ανάλογης μεταχείρισης...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.