Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

HPnotebookdrivers.com: f**k you, HP!

Την 21η του Μάη που μας πέρασε είχα ανεβάσει μια ανάρτηση με τίτλο "Αλητεία;" αναφορικά με την νέα πολιτική της Hewlett Packard που επιβάλλει τον χαρακτηρισμό ορισμένων προϊόντων της εταιρίας ως "retired" και την απόσυρση των drivers αυτών από το επίσημο website της εταιρίας. Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση είχε προκαλέσει μια συζήτηση, της οποίας το ρεζουμέ ήταν χμμμ, ας το πούμε όχι και τόσο κολακευτικό για τον Αμερικάνικο κολοσσό.

Εννοείται πως στους μήνες που μεσολάβησαν από τότε η κατάσταση δεν άλλαξε στο website της HP: θα ήταν μάλλον απίθανο να βγει από τη σύνταξη - ας πούμε - το Pentium II based Omnibook XE2 ζητώντας τα ρέστα για την παύση της (έστω και στοιχειώδους) υποστήριξης...

Μην σκιάζεστε όμως: αν εσείς - όπως εγώ - έχετε στην κατοχή σας παλαιότερα notebooks της Hewlett Packard ή της Compaq θα χαρείτε να μάθετε ότι οι drivers για αυτά δεν χάθηκαν (ακόμα) οριστικά στην λήθη. Κάποιος (ή κάποιοι) δημιούργησε ένα website με τον (μάλλον αρμόζοντα) τίτλο hpnotebookdrivers.com στο οποίο - το μαντέψατε - μπορεί κανείς να βρει σχεδόν όλους τους drivers για τα παλαιότερα φορητά των δύο εταιριών που η HΡ αποφάσισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι στο διαδίκτυο!

Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα είναι ενεργό το χρήσιμο αυτό για εμάς τους... ρακοσυλλέκτες της πληροφορικής website, αλλά σίγουρα αποτελεί μια καλοδεχούμενη κίνηση η οποία, αν μη τι άλλο, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που έχουν δυσαρεστηθεί με την πολιτική της Hewlett Packard. Και μάλιστα αυτοί, σε αντίθεση με εμάς, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι' αυτό!


hpnotebookdrivers.com λοιπόν, φίλοι μου. Η ευκαιρία να κατεβάσετε τους οδηγούς για τις συσκευές των παλιότερων Omnibook, Presario, Armada και λοιπών σειρών φορητών υπολογιστών που, μέσα στην άπειρη σοφία της, η HP αποφάσισε ότι δεν πρέπει να διατίθενται στο κοινό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.