Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Amigaplanet is dead. Welcome to AmigaComet!

Δεν πέρασε ούτε καν μια ολόκληρη εβδομάδα από τη στιγμή που το Amigaplanet έπαψε να είναι κοντά μας. Από την πρώτη στιγμή, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζητούσαν διάδοχη κατάσταση. Όχι ότι τα υπάρχοντα fora παρόμοια θεματολογίας είναι κακά, κάθε άλλο, αλλά είναι φανερό ότι αρκετοί έλκονταν από την κατάσταση ημι-αναρχίας που επικρατούσε στο Amigaplanet όπως τα έντομα από το φως. Περισσότερο αναλυτικά τα έγραψα εδώ και εδώ σε ό,τι έχει να κάνει με το Amigaplanet.

Και τώρα, τι; Όπως έλεγε και σε μία αγαπημένη μου σειρά "ναι, θα λυπηθείς. Ναι, θα θρηνήσεις. Αλλά δεν γίνεται να φοράς τα μαύρα για μια ζωή". "Get busy living or get busy dying" - το αιώνιο δίλημμα όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, όπως το ακούσαμε από τα χείλη του Morgan Freeman στο υπέροχο The Shawshank Redemption. "Get busy living", αποφασίσαμε.

Έτσι, μέσα σε - ελάχιστες, είναι η αλήθεια - ώρες, η ομάδα που στήθηκε από τους cool_amigan, vulture, npanag και τον γράφοντα με σκοπό να διατηρήσει το πνεύμα του Amigaplanet ζωντανό σε έναν νέο, φρέσκο χώρο έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να ετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση. Μέσα από τη διαδικασία αυτή βίωσα μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου 4 άνθρωποι εργαζόμασταν ταυτόχρονα σε διαφορετικά (ή και στα ίδια!) κομμάτια του ίδιου project χωρίς ο ένας να μπερδεύεται στη δουλειά του άλλου αλλά συμπληρώνοντάς την με ιδανικό τρόπο, χωρίς καν τις περισσότερες φορές να χρειάζεται επικοινωνία, σαν να ήμασταν όλοι τμήματα του ίδιου οργανισμού - πραγματικά απίστευτο αν δεν το έχει βιώσει κάποιος!

Και τώρα βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας μεταφέρω τα καλά νέα: το Amigaplanet πέθανε, το Amiga Comet είναι εδώ!

Χρησιμοποιώντας κάποιο από τα ευκολομνημόνευτα amigacomet.gr, amigacomet.boards.net αλλά και moobunny.gr (έτσι, για να καταλαβαίνουμε με τι έχουμε να κάνουμε!) μπορείτε να επισκεφτείτε τον νέο διαδικτυακό ιστότοπο που ήρθε για να μείνει και σας προκαλεί να τον πάρετε στα σοβαρά. Αλλά όχι και πολύ σοβαρά, έτσι;


Άλλωστε, η (συνοπτική) ιδρυτική διακήρυξη του Amiga Comet τα λέει όλα. Ή, σχεδόν όλα:

"Ήρθαμε σαν κομήτης στο αμιγκοσύμπαν, για να καλύψουμε το κενό και την ανάγκη της κοινότητας για ένα forum παιχνιδιάρικο, παρεΐστικο, τρολολό και εν πολλοίς unmoderated. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν άσχημες διαμάχες οι οποίες είναι προσωπικές και οι οποίες θα πρέπει να λύνονται (ή και όχι) μεταξύ των μελών, με κάποιον τρόπο. Κατά τα λοιπά, anything goes! Βγάλτε χολή ή τον καλύτερο σας εαυτό, εμείς θα σας δεχτούμε όπως είστε! Το παρόν forum έχει δημιουργηθεί άλλωστε από λάτρεις του Moo bunny, οπότε, καταλαβαίνετε....!

Θέλουμε και ζητούμε τη συμμετοχή σας, για να συνεχιστεί αυτό που απότομα χάσαμε με το κλείσιμο του Amiga Planet.

Θέλουμε ζωντανή και δημιουργική αμιγκοκοινότητα που να κάνει πράξεις και να μη μένει στα λόγια.

Θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν κομήτες. Πύρινοι, γρήγοροι (αλλά όχι σύντομοι), άμεσοι και αυτόνομοι.

Και που ξέρετε! Μπορεί, ίσως, αν μαζευτούμε αρκετοί και καταφέρουμε να σκάσουμε στο ίδιο σημείο, να δημιουργήσουμε έναν νέο, πανέμορφο πλανήτη!

Let's get it on!"

Προσωπικά νομίζω ότι δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια: είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε αρκετά ενεργά και ιδιαίτερα αξιόλογα fora σχετικά με το hobby του retro computing (δεν θα αναφέρω ονόματα, για να μην παραλείψω κάποιο και θεωρηθεί σκόπιμο). Πολλοί και αξιόλογοι άνθρωποι και γνώστες του αντικειμένου γράφουν σε αυτά και, φυσικά, οι περισσότεροι τα παρακολουθούμε και/ή συμμετέχουμε σε καθημερινή βάση. Και, εννοείται, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε!

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πέρα από το νέο, την είδηση, τα χρήσιμα guides θα ήθελαν και μια διαφορετική προσέγγιση και, κυρίως, λίγο χιούμορ. Έτσι, για να γελάσει το χειλάκι τους μετά (ή πριν) από μία ακόμα δύσκολη μέρα. Για τους λιγοστούς (;) αυτούς "περίεργους", ρομαντικούς, περιθωριακούς του retro και του Amiga computing υπάρχει πλέον και το Amiga Comet, το ευ ζην της καθημερινής διαδικτυακής σας βόλτας. Σας προσκαλούμε να το ανακαλύψετε!

8 σχόλια:

  1. Κάτι σαν την δημοκρατική συμπαράταξη ένα πράγμα

    https://youtu.be/VHUsond06Pc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακριά από εμάς αυτά τα μαϊμού-σοσιάλ! Πιο πολύ σαν ΠΑΣΟΚ, το παλιό, το ορθόδοξο!

      Διαγραφή
    2. Congratulations.Αν και νομιζω θα επρεπε να ειχαμε ενα μεγαλο φορουμ.Αναρωτιεμαι αν θα μπορουσε να υπαρξει ενοτητα με τις αναρτησεις hardware software του amiga planet.Σιγουρα θα πρεπει να διασωθουν τοσες κουβεντες και λυσεις.Καλη αρχη λοιπον,παω για registration.

      Διαγραφή
    3. Καταρχάς, όπως λέει και ο σοφός κύριος του video, μόνο ΠΑ.ΣΟ.Κ.! :D

      Σε ό,τι αφορά τις αναρτήσεις του Amigaplanet δεν έχουμε πρόσβαση, οπότε... γιοκ!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ, Δημήτρη! Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Υποτίθεται ότι μεγαλώνοντας μαθαίνουμε, οπότε...

      Διαγραφή
    2. Επίσης παρέλειψα να πω, ότι η ιδρυτική διακήρυξη είναι πολύ εμπνευσμένη! Καταπληκτικό κείμενο!

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστούμε, Δημήτρη!

      Η δουλειά - όπως και η διακήρυξη - είναι συλλογική και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ξεπερνούν τις αρχικές μας προσδοκίες. Ας δούμε φυσικά τι θα γίνει και μετά τα πρώτα flame wars! :D

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.