Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Frogger Arcade για Commodore 64

Το 2017 κατέφθασε όπως αναμενόταν στην ώρα του, και καθώς απολαμβάνετε το όμορφο αυτό Κυριακάτικο αλλά και πρωτοχρονιάτικο πρωινό τι πιο ιδανικό για τον ακούραστο αγαπημένο σας 8μπιτο - ναι, στον 64άρη αναφέρομαι! - από ένα ολοκαίνουριο και 100% πιστό arcade conversion;


Οι άνθρωποι της Hokuto Force αποφάσισαν να μας προσφέρουν μία πιστή μεταφορά ενός παιχνιδιού που ήταν από τα μεγάλα arcade hits της χαραυγής των 80s, του Frogger της SEGA (άραγε, είχατε ακούσει ποτέ το όνομα του Ιαπωνικού κολοσσού πριν το Frogger;). Μιλάμε για ένα παιχνίδι που γνώρισε δεκάδες υλοποιήσεις σε κάθε πιθανό και απίθανο format υπήρξε στα πρώτα χρόνια της προτελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα, άλλες καλές, άλλες - η πλειοψηφία - όχι και τόσο. Ο ίδιος ο Commodore 64 είχε την τύχη να διαθέτει στο ρεπερτόριό του μία official μεταφορά του παιχνιδιού από την... Sierra (!), ένα από τα καλύτερα ports του coin op που εμφανίστηκαν ποτέ σε 8bit ή 16bit home computer.

Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, το καλό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, αρκεί να συνδυαστούν στις σωστές δόσεις ταλέντο, μεράκι, και σκληρή δουλειά. Έτσι, οι InuYaksa, Alias Medron και Snabel της Hokuto Force ανέλαβαν τη μεταφορά του arcade στις οθόνες των απανταχού 64άρηδων, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια, από τα γραφικά, των ήχο, τα... coins του ηλεκτρονικού μέχρι και τον κατακόρυφο προσανατολισμό της οθόνης (!) και, να μην σας τα πολυλογώ, πέτυχαν διάνα!


Το Frogger Arcade της Hokuto Force αποτελεί πιστότατο port του ηλεκτρονικού, και σε κάθε του πτυχή, σε κάθε μικρή λεπτομέρεια δείχνει το πόσο καλή δουλειά έγινε. Αν σας άρεσε η κλασική ιδέα του βατράχου που προσπαθεί να περάσει τον πυκνής κυκλοφορίας δρόμο και το επικίνδυνο ποτάμι προκειμένου να επιστρέψει στη φωλιά του, το Frogger Arcade είναι για σας. Ανάψτε τον 64άρη σας, κατεβάστε το παιχνίδι από εδώ (δισκέτα) ή εδώ (κασέτα), περάστε το στο tape ή disk emulator που έχετε και χαρείτε το στην οθόνη του 8μπιτου συντρόφου σας. Ένας ωραίος τρόπος για να σκοτώσετε μερικές ώρες την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Καλή χρονιά σε όλους κι ευτυχισμένο το 2017!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.