Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

The Darkness of Raven Wood για Acorn BBC & Electron

Μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα κυκλοφορία "έσκασε μύτη" εσχάτως και, προς τέρψιν όσων έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια δεν πρόκειται για ένα ακόμα unplayble platform game για ZX Spectrum αλλά ούτε και για ένα βιαστικό SEUCK game για Commodore 64: όχι, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκαίνουριο αλλά και ταυτόχρονα κλασικού στυλ text/graphics adventure παιχνίδι, απ' αυτά που κάποτε μας έκαναν να χάνουμε μερόνυχτα (και να κερδίζουμε βαθμούς μυωπίας!) μπροστά απ' την μικρή, ασπρόμαυρη τηλεόραση στην οποία είχαμε συνδέσει τον υπολογιστή μας. Το όνομα αυτού είναι "The Darkness Of Raven Wood" και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση...


Βρίσκεσαι στο σωτήριο έτος 1862. Ένα γράμμα του παιδικού σου φίλου Raynard σε βάζει σε βαθύ προβληματισμό, καθώς πληροφορείσαι ότι στο χωριό Raven Wood στο οποίο πλέον κατοικεί και εργάζεται ο Raynard, μετά την άφιξη του γαιοκτήμονα λόρδου Elgan Wood, άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα και εξόχως ανησυχητικά γεγονότα: παιδιά άρχισαν να εξαφανίζονται, λίγες μέρες μετά εξαφανίστηκε και ο παπάς του χωριού και κυκλοφορούν φήμες για αλλόκοτα πλάσματα που έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα μέρη πλησίον του χωριού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια χιονοθύελλα πλήττει το Raven Wood κι ας βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού! Τι συμβαίνει; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Και γιατί έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας που δεν είχες καθόλου νέα από τον Raynard; Ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις όλα και να κινήσεις για το Raven Wood - η μοίρα του παιδικού σου φίλου - και ίσως όχι μόνο η δική του - εξαρτάται από σένα!


Το The Darkness Of Raven Wood τρέχει σε Acorn BBC model B και Acorn Electron σε στοκ μοντέλα με 32ΚΒ μνήμης RAM, αρκεί να διαθέτετε ένα floppy disk drive (ή κάποιον τρόπο να το εξομοιώσετε). Φαίνεται να αποτελεί μια συνολικά πολύ προσεγμένη παραγωγή, καθώς το σενάριο, το εξώφυλλο, το website αλλά και τα γραφικά του παραπέμπουν σε επαγγελματικές δουλειές. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στο site του παιχνιδιού, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια μάλιστα για την επόμενη δουλειά της Rucksack games μπορείτε να βρείτε εδώ. Είδατε; Τα καλύτερα έρχονται! (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.