Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Nintendo ενανακυκλοφορεί το NES!

Ναι, εντάξει, πιασάρικος τίτλος και μπράβο μου (!), αλλά αυτό δεν απολύτως ακριβές. Για την ακρίβεια λοιπόν, η Nintendo επανακυκλοφορεί το Nintendo Entertainment System (για τους φίλους NES), αλλά όχι εκείνο, το παλιό που ξέρατε. Αντ' αυτού κυκλοφορεί μια mini έκδοση του, που έρχεται εξοπλισμένη με όλα τα καλούδια που θα επιζητούσε ένας σύγχρονος (retro) gamer.


Κοινώς, η νέα (;) κονσόλα έχει ακριβώς το ίδιο σχήμα με την παλιά αλλά αποτελεί μικρογραφία αυτής καθώς πλέον χωράει στην παλάμη ενός ανθρώπου και διαθέτει έξοδο HDMI (αμ, τι, με RF θα τη βγάζαμε;) αλλά και 30 από τους πλέον κλασικούς τίτλους του NES περασμένους στη μνήμη (όχι, δεν δέχεται τα cartridges του original NES).


Τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στη μνήμη του NES Classic Edition (έτσι θα ονομάζεται) είναι τα:

Balloon Fight™
Bubble Bobble
Castlevania™
Castlevania II: Simon’s Quest™
Donkey Kong™
Donkey Kong Jr. ™
Double Dragon II: The Revenge
Dr. Mario™
Excitebike™
Final Fantasy®
Galaga™
Ghosts n' Goblins®
Gradius™
Ice Climber™
Kid Icarus™
Kirby’s Adventure™
Mario Bros. ™
Mega Man® 2
Metroid™
Ninja Gaiden
Pac-man™
Punch-Out!! ™ Featuring Mr. Dream
StarTropics™
Super C™
Super Mario Bros.™
Super Mario Bros. ™ 2
Super Mario Bros. ™ 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda™
Zelda II: The Adventure of Link™

Όπως βλέπετε, στην πλειοψηφία τους οι τίτλοι είναι ένας κι ένας. Το NES Classic Edition θα βρείτε στα ράφια των καταστημάτων στην - όχι και τόσο φθηνή - τιμή των 59,99 δολαρίων Η.Π.Α. από τις 11/11/2016. Μπορείτε να πάρετε και ένα έξτρα χειριστήριο (στη συσκευασία της mini κονσόλας περιλαμβάνεται ήδη το πρώτο χειριστήριο) με 9,99 δολάρια ακόμη.


Αν και το NES Classic Edition δεν είναι και αυτό που λέμε "τσάμπα πράμα", το γεγονός ότι είναι official προϊόν της Nintendo κι όχι κάποιου τρίτου κατασκευαστή, η εμφάνισή του, η έξοδος HDMI και, φυσικά, οι εξαιρετικοί τίτλοι που περιλαμβάνει το καθιστούν ως μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση. Και αυτό από κάποιον που ακούει Nintendo και αλλάζει πεζοδρόμιο, έτσι;

Νομίζω ότι εμείς οι retro lovers βρήκαμε τι δωράκι θα κάνουμε στους εαυτούς μας φέτος τα Χριστούγεννα! (Πηγή: Vintage Is The New Old).

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω...
    Οι κονσόλες τρίτης γενειάς δε μου έκαναν άλλωστε ποτέ την παραμικρή αίσθηση.
    Θεωρώ ότι οι (σύγχρονοι τους) home computers είχαν περισσότερες αρετές να επιδείξουν.
    Προσθέστε τώρα και την φυσική απέχθεια που ένοιωσα (σαν κάτοχος GBA και DS) όταν η Nintendo έβγαλε 3-4 versions του Game boy Advance (και δεν ξέρω πόσες άλλες του DS)απαξιώνοντας το προϊόν που μόλις αγόρασα, και θα καταλάβετε γιατί δεν αντέχω να βλέπω την Nintendo να βγάζει και από τη μύγα ξύγκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, Δημήτρη, δεν θα σου πω ψέματα - και δεν το έχω κρύψει και ποτέ άλλωστε: για μένα οι κονσόλες ήταν πάντα ολίγον τι αντιπαθές προϊόν, καθότι επρόκειτο στην ουσία περί υπολογιστών που σου έκοβαν οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα και χρήση, πέραν του να παίζεις παιχνίδια. Μεγαλωμένος λοιπόν στην εποχή των 8μπιτων, τότε που ο καθένας, όσο κι αν δεν ενδιαφερόταν 5-10 εντολές της BASIC θα τις μάθαινε, ποτέ δεν είδα με καλό μάτι τις κονσόλες.

      Αν τις προσεγγίσουμε από την άποψη μιας dummy συσκευής η οποία απλά παίζει 10-20 παιχνίδια που μας αρέσουν τότε ΟΚ, αλλά, από την άλλη, γιατί και ποιες απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε από μια τέτοια συσκευή;

      Ειδικά τη Nintendo την αντιπαθούσα διαχρονικά λόγω της εμμονής της στα παιδικά παιχνίδια, λόγω των πολλών "παιδικών" τίτλων, λόγω της (επί χρόνια) απαγόρευσης ή αλλοίωσης των τίτλων με βία και λόγω της... Zelda! :D

      Για μένα Nintendo = το Tetris στο original Gameboy. Αυτό φυσικά δεν κάνει το NES Classic να παύει να αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική! ;)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.