Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

"Έφυγε" ο Bob Wakelin

Όσοι από εμάς πρόλαβαν το computer boom της δεκαετίας του '80 και είχαν την τύχη να ενημερώνονται από το ξένο - διόρθωση, τον αγγλικό συγκεκριμένα - τύπο (Computer+Video Games, Your Computer, Zzap!64, Crash κλπ) σίγουρα θα θυμούνται με νοσταλγία τις έγχρωμες, ολοσέλιδες διαφημίσεις των παιχνιδιών που συναντούσαμε κάθε 5-10 σελίδες. Οι πλέον εντυπωσιακές εξ αυτών ήταν αυτές της Ultimate Play The Game και της Ocean, των δύο μεγαλύτερων και πλέον επιτυχημένων software houses στην Αγγλία εκείνα τα χρόνια. Και, αν στις διαφημίσεις της Ultimate μας "ψάρωνε" το σοβαρό, μαύρο φόντο και το συνήθως λιτό εξώφυλλο, σε αυτές τις Ocean κυριολεκτικά παθαίναμε την πλάκα μας με το εντυπωσιακό artwork που σε κάποιο ποσοστό μπορούσε από μόνο του να πουλήσει το παιχνίδι - για τέτοια δουλειά μιλάμε.


Όλα αυτά τα εξώφυλλα - που μάλιστα συνέχισαν και όταν έγινε το πέρασμα από τα 8 στα 16bits μέχρι και τις αρχές τις δεκαετίας του '90 - ήταν δουλειά ενός και μόνο καλλιτέχνη, του Bob Wakelin. Ο Bob, που είχε διατελέσει και ως σκιτσογράφος σε κόμικς της Marvel και είχε φιλοτεχνήσει και εξώφυλλα δίσκων μουσικών συγκροτημάτων, πέραν των παιχνιδιών της Ocean ήταν υπεύθυνος και για την καλλιτεχνική δουλειά σε αυτά της Imagine, προτού η τελευταία χρεοκοπήσει και αγοραστεί από την - δεν θα το πιστέψετε - Ocean!


Ο συμπαθέστατος και ταλαντούχος καλλιτέχνης εδώ και χρόνια έδινε μάχη με τη λευχαιμία, μάχη την οποία και τελικά έχασε χθες, Σάββατο 20 του Γενάρη. Άφησε πίσω του τα δύο παιδιά και τη σύζυγό του και όλη την υπέροχη δουλειά του που δεν θα μας επιτρέψει να τον ξεχάσουμε ποτέ. Ένα μεγάλο "αντίο" στον άνθρωπο που γέμιζε με χρώματα και εικόνες τα χρόνια της νιότης μας... (Πηγή: Vintage Is The New Old).






 

2 σχόλια:

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.