Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Battle Squadron: a photo story

Όπως σας υποσχέθηκα και στο topic για το Outrun - και αφού ο Χρήστος μας έφτιαξε και ολόκληρη κατηγορία την οποία θα ήταν κρίμα να μην τιμήσουμε - άναψα το αγαπημένο μας μηχάνημα (ναι, για την Amiga μιλάω!) και φόρτωσα το (κορυφαίο για μένα) shoot 'em up που διαθέτει:





Μετά από λίγο "ζέσταμα" και συνεπικουρούμενος από το αγαπημένο μου Pac-man ξεκίνησα ένα "σοβαρό" παιχνίδι με σκοπό να το τερματίσω - και να σας ταράξω και στα screenshots! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από σχεδόν όλα τα υπόγεια levels του παιχνιδιού (τα επίγεια levels είναι... βόλτα στο πάρκο!) και, αν αναρωτιέστε για τον μικρό αριθμό bullets και αντιπάλων αυτό συμβαίνει γιατί προλάβαινα να πατήσω το pause μόνο όταν καθάριζε σχετικά η οθόνη από το χαμό που γινόταν! Είπαμε, φωτογραφία να τραβήξουμε, όχι να σκοτωθούμε κιόλας! Πάμε λοιπόν, ξεκινώντας από την πρώτη "γουρούνα" του παιχνιδιού κ.ο.κ...












Το τελικό boss του Battle Squadron:




Mission completed! Παρακάτω ακολουθεί το completion sequence:








Ο πίνακας των high scores μετά το - αναπόφευκτο - "game over". Και η (για μένα) καλύτερη μουσική ever σε παιχνίδι στην Amiga! (να σημειώσω ότι καταχωρώ το όνομά μου ως "TSS" όταν το παιχνίδι μου δίνει μόνο 3 χαρακτήρες να συμπληρώσω - από 4 και πάνω συμπληρώνω κανονικά "DONY"):



H A2000 σε όλο της το μεγαλείο μετά την εκπλήρωση της "αποστολής":


Το φωτογραφικό αυτό αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στο amigaplanet για πρώτη φορά πριν από 6 και κάτι χρόνια. Η υπέροχη αυτή Amiga 2000 που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει πουληθεί εδώ και πολύ καιρό, όπως και ο (πανέμορφος) iMac που φαίνεται δίπλα της. Ελπίζω και τα δύο να συνεχίζουν να γεμίζουν με ευχάριστες στιγμές τους νέους τους ιδιοκτήτες!

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν, πάντα θαύμαζα όσους είχαν την υπομονή και το κουράγιο να τελειώσουν ένα shot'em up... Οποιοδήποτε και αν ήταν αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, δεν ξέρω στο συγκεκριμένο εάν ήταν θέμα κουράγιου και υπομονής, καθώς, απλά, όσο έπαιζα όλο και περισσότερο προχωρούσα. Να 'ταν η μουσική, τα γραφικά, η ομαλή κίνηση, ο απίστευτος χαμός που γίνεται στην οθόνη από ένα σημείο και μετά σε συνδυασμό με το χορταστικό firepower του σκάφους του παίκτη - και όλα αυτά δοσμένα με τον καλύτερο τρόπο σε μία ιδανική ισορροπία - ε, δεν ήθελε και πολύ να το τερματίσω!

      Θέλω να πω ότι δεν ήταν η κλασική περίπτωση ψυχαναγκασμού που με πιάνει με όλα τα first person shooters ότι σώνει και καλά πρέπει να ολοκληρώσω το single player campaign: το Battle Squadron προς τιμήν του (και βασικά προς τιμήν των δημιουργών του) δεν μου έβαλε ποτέ πιο δύσκολο απ' όσο θα γούσταρα και θα άντεχα. Ίσως και γι' αυτό το λόγο, επειδή ήταν τόσο ισορροπημένο και τόσο playable είναι το μοναδικό shoot 'em up στην ιστορία της Amiga που απέκτησε επίσημες μεταφορές - από το 2010 και μετά, μάλιστα! - σε smartphones, PCs και next gen Amigas! Απλά respect!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.