Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Κυκλοφόρησε το 6ο τεύχος του K & A Plus!

Εντάξει, μπορεί να κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή, γεγονός το οποίο εμάς τους χμμμ, κάποιας ηλικίας ανθρώπους μάλλον μας ξενίζει, αλλά όπως και να 'χει αποτελεί δείγμα εξαιρετικής δουλειάς και έρχεται ανανεωμένο στην εμφάνιση, με πλούσια ύλη και... 91 (!) σελίδες! Ναι, είναι αυτά τα "διαβολικά" αποτελέσματα που συνεπάγονται οι ηλεκτρονικές εκδόσεις: πού ακούστηκε ένα περιοδικό να έχει μονό αριθμό σελίδων;

Πέραν της πλάκας, το νέο - 6ο, παρακαλώ! - τεύχος του K & A Plus έχει πλούσια θεματολογία για όλα τα μηχανήματα της Commodore, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιους όπως ο γράφων που θα επιθυμούσαν να διαβάσουν και κάτι για Commodore 16 και VIC-20 πέρα από την πλούσια ύλη που έτσι κι αλλιώς υπάρχει για Commodore 64 και Amiga...


Στο καινούριο τεύχος του K & A Plus λοιπόν θα βρούμε σύντομες παρουσιάσεις από νέες παραγωγές, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο/εισαγωγή στο GEOS (το παραθυρικό περιβάλλον του 64άρη, για όποιον θυμάται), ρεπορτάζ από διάφορες εκθέσεις/ρετρομαζώξεις/demoparties που έλαβαν χώρα, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Moonstone και στη δημιουργία του, reviews των Reshoot (το οποίο βάζω στοίχημα ότι ο reviewer έπαιζε με immortality αν κρίνω από τα scores που είδα στα screenshots!), Giana Sisters SE και Sensible World Of Soccer 2016/2017 για Amiga, αφιέρωμα στις compact flash κάρτες για την προαναφερθείσα κυρία, μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του συμπαθούς (not!) κυρίου Jens Schonfeld, ένα άρθρο για το Superfrog και τα remakes αυτού, μία χορταστική συνέντευξη του c0zmo από τον γνωστό σε όλους μας κύριο GeoAna, συνέντευξη με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την Retronics, ένα hardware άρθρο που εξηγεί πώς μπορούμε να "τσιμπήσουμε" διάφορα σήματα/εξόδους από το motherboard του 64άρη, GeoAna v2 με άρθρο για replacement τροφοδοτικό για Commodore 64/128, μια σύντομη αναφορά στον διαγωνισμό του Reset για παιχνίδια 4Κ, αφιέρωμα σε video games με πρωταγωνιστές υπερήρωες, μια "διαφορετική" παρουσίαση του Project Firestart, reviews των Fort Django, Punkiller, Quadrillion, Pac-Pac, Frutty Man, Athanor, Icicle Race, Pickle's Pod Patrol, έναν οδηγό για εξομοίωση Commodore 64 μέσω Android TV box (!), ένα άρθρο για το "ιδιαίτερο" RPG Undertale, και, τέλος (ουφ!) ένα άρθρο/συζήτηση για τα platform games. Το νέο τεύχος ολοκληρώνει η παρουσίαση των δημιουργών του.

Ε, μετά απ' όλα αυτά θα είστε απλά ασυγχώρητοι εάν δεν το κατεβάσετε από εδώ να του ρίξετε (τουλάχιστον!) μια ματιά! (Πηγή: iamretro forum).

8 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ Πάνο για την ανακοίνωση! Ελπίζω να το διασκεδάσετε, διαβάζοντας το ...χρονιάρες μέρες...δίπλα από το τζάκι με ένα ποτήρι κρασί, πίνοντας στην υγειά μας ...και στην υγειά σας of course! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά, Γιώργο, αλλά δεν έχω τζάκι, καρδιά μου! :D

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις τζάκι; Μα, πως είναι δυνατόν! Και το καπνιστό τυρί που διαφημίζει ο Λιάγκας μαζί με κόκκινο κρασί, που το τρως;

      Διαγραφή
    3. Α, όλα κι όλα: στο μετσοβόνε και σε ένα καλό Merlot-Cabernet δεν κάνουμε παραχωρήσεις! Απλά τα απολαμβάνω στην παγωμένη μου κουζίνα που έχει -8 βαθμούς από το εξωτερικό περιβάλλον (!) για να καταλαβαίνω ότι έχουμε χειμώνα! :)

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά εξαιρετική έκδοση, έστω και ηλεκτρονική! Το άρθρο του geoanas μου θύμισε ότι πρέπει να ασχοληθώ με το θέμα του τροφοδοτικού πριν να είναι αργά και παραδώσει "πνεύμα" το μοναδικό original που έχω. Φυσικά ο οδηγός αυτός είναι πολύτιμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ασχοληθείς βρε Δημήτρη, δεν φτιάχνεις και κανένα παραπάνω για μας που δεν πιάνουν τα χέρια μας;

      Διαγραφή
    2. Ας βρω πρώτα χρόνο (τώρα με τον πιτσιρίκο) έχουν στενέψει τα περιθώρια) και σίγουρα κάτι θα κανονίσουμε! Το σίγουρο είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να το δούμε.

      Διαγραφή
    3. Ναι βρε, δεν υπάρχει η παραμικρή βιασύνη: έχω περισσότερα τροφοδοτικά από 64άρηδες στην παρούσα φάση - μη με ρωτήσεις γιατί, δεν ξέρω! - οπότε και να συμβεί κάτι είμαστε καλυμμένοι! Άσε που 64άρης και VIC-20 παίρνουν το ίδιο τροφοδοτικό, οπότε έχουμε κι από εκεί καβάντζα!

      Καλές γιορτές να έχεις φίλε κι εσύ κι η οικογένειά σου!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.