Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ST games σε PC executables: fixed!

"Λάθη είμαστε, ανθρώποι κάνουμε" (!) όπως έλεγε παλιά ένα φιλαράκι μου που δεν τα πήγαινε πολύ καλά με τη γραμματική (μεταξύ άλλων).

Έτσι κι εμείς, μέσα στη φούρια μας να μοιραστούμε με τον έξω κόσμο (εσάς) το νέο project του Dimfil αμελήσαμε ένα σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας: το να δοκιμάσουμε δηλαδή τα εκτελέσιμα που σας δώσαμε να παίξετε σε άλλα συστήματα πλην των δικών μας, που είχαν εγκατεστημένη την Python σε 64bit εκδόσεις των Windows 10 20H2. Our bad.

Χάρη στο δικό σας feedback όμως - και για το οποίο σας ευχαριστούμε θερμά - βάλαμε τα κεφάλια κάτω και επανερχόμαστε με νέες εκδόσεις οι οποίες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα λειτουργούν απροβλημάτιστα σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, είτε 32bit είτε 64bit, από τα 7 μέχρι και τα 10. Η αλήθεια είναι ότι σε XP και Vista δεν τα δοκιμάσαμε, αν κάποιος από εσάς "ψήνεται" θα χαρούμε να μάθουμε τι γίνεται και εκεί.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, το μόνο που θα χρειαστείτε - αν δεν το έχετε ήδη εγκατεστημένο - είναι το DirectX 9.0c (κατεβάστε το από εδώ). Το πρώτο πακετάκι με τα Ghosts 'n Goblins, Goldrunner και Kick-Off θα το βρείτε εδώ. Enjoy the legacy of the ST!

Α, ναι, παραλίγο να ξεχαστώ: αν χρησιμοποιείτε το Avast ως λύση antivirus κάντε το disable πριν τρέξετε τα παιχνίδια γιατί δεν θα σας αφήσει να δείτε το intro. Κρίμα θα 'ναι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.