Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Το Sega Megadrive ξανακυκλοφόρησε!

Όχι, όχι, ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός: ούτε κατ' ελάχιστο δεν εννοώ κάτι πέραν αυτού που διαβάστε. Ναι, το Sega Megadrive ξανακυκλοφόρησε!

Ξεχάστε hardware εξομοιωτές τύπου Flashback και mini επανεκδόσεις στο στυλ του NES Classic Edition. Ξεχάστε βελτιώσεις στην εικόνα και στην κατανάλωση. Ξεχάστε και τους συγκεκριμένους software τίτλους με τους οποίους ήταν εφοδιασμένη κάθε μία από τις παραπάνω υλοποιήσεις: όταν λέμε ότι το Sega Megadrive ξανακυκλοφόρησε εννοούμε ίδιο κι απαράλλαχτο όπως το συναντούσαμε στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές των 90s!


Για να είμαι απολύτως ακριβής, τη "νέο" Sega Megadrive έχει μια μικρή διαφορά σε σχέση με το κλασικό, και αυτή έγκειται στο ότι μπορεί να δεχτεί miniSD κάρτες με ROMs. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όλα τα παλιά σας cartridges γιατί, είπαμε, δεν πρόκειται για Megadrive μόνο κατ' όνομα αλλά για την "κανονική" κονσόλα της Sega που όλοι (πλην των Nintend-άκηδων) αγαπήσαμε!

Επειδή προφανώς θα αναρωτιέστε "πώς;" και "γιατί;" ο Ιαπωνικός κολοσσός αποφάσισε να επανέλθει στον χώρο του hardware και μάλιστα με ένα προϊόν τεχνολογίας 25ετίας και βάλε, θα σας πω ότι την κονσόλα δεν την κυκλοφόρησε η Sega, αλλά η Tectoy.

Η Tectoy είναι η βραζιλιάνικη εταιρία που είχε αναλάβει την παραγωγή του Megadrive στην Βραζιλία και κατ' επέκταση στη Νότιο Αμερική μετά από συμφωνία με την Sega την δεκαετία του '90. Οι άνθρωποι της Tectoy διαπίστωσαν προς έκπληξή τους ότι το κοινό της πατρίδας τους έβλεπε θετικά μια πιθανή επανακυκλοφορία της πάλαι ποτέ δημοφιλούς παιχνιδομηχανής, οπότε πήραν την απόφαση και έκαναν... τα αυτονόητα!


Αν και η νέα κονσόλα είναι, όπως σας έγραψα, όμοια με την παλαιά, ενσωματώνει την πρόσθετη δυνατότητα ανάγνωσης ROMs από miniSD κάρτες. Και για να μην ψάχνουν για cartridges με το που θα αγοράσουν την Megadrive όσοι (τυχεροί) το κάνουν, στο πακέτο της κονσόλας θα βρίσκεται και μια καρτούλα με 22 κλασικούς τίτλους, ήτοι τα:

ALEX KIDD IN THE ENCHANTED CASTLE
ALIEN STORM
ALTERED BEAST
ARROW FLASH
BONANZA BROTHERS
COLUMNS
COLLUMMS III: REVENGE OF COLUMNS
COMIX ZONE
CRYSTAL´S PONY TALE
E-SWAT
FATAL LABYRINTH
FLICKY
GAIN GROUND
GOLDEN AXE
GOLDEN AXE 3
JEWEL MASTER
KID CHAMELEON
LAST BATTLE
WORLD CHAMPIONSHIP SOCCER
SHADOW DANCER
SHINOBI 3
SONIC 3

Μπορείτε να αγοράσετε την Sega Meadrive από εδώ, απλά ξεσκονίστε λίγο τα... πορτογαλέζικά σας (!) καθώς το site της Tectoy δεν έχει επιλογή για αγγλική γλώσσα. (Πηγή: Vintage Is The New Old).

4 σχόλια:

  1. Quase 90 euros não são muito ...
    Quantos anos têm os cartões postais do Brasil para a Grécia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την τιμή που κοστίζει παραπανω από ότι ένα PS4, τι σου λέει; Να παίζω με τίτλους 30ετίας και να κλαίω τα λεφτά μου... EMulators και πάλι emulators!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα αυτή η σύγκριση: δεν μπορείς να πεις "κονσόλα η μία, κονσόλα η άλλη άρα το PS4 θα πρέπει να είναι πιο ακριβό" γιατί μιλάμε για επανακυκλοφορία ενός μηχανήματος σχεδόν 30 ετών που δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση σε μεγάλο κοινό ή στο να ανταγωνιστεί τις mainstream παιχνιδομηχανές. Με αυτή τη λογική ακόμα και 30€ να κόστιζε θα μπορούσε κάποιος να αντιπαραθέσει ότι "δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερο από το Gamecube αφού έχει πολύ μικρότερες δυνατότητες", έτσι δεν είναι;

      ;-)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.