Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Θέλατε ZX Vega Plus; Last year...

Spectrum χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις γίνεται; Δεν γίνεται. Έτσι λοιπόν, πιστό στις... οικογενειακές παραδόσεις, το ZX Vega Plus δεν έχει ακόμα παραδοθεί σε όσους στήριξαν την καμπάνια του στο Indiegogo, παρόλο που με στόχο τις 140.000 λίρες Αγγλίας συγκεντρώθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ... 513.000!

Το Indiegogo μάλιστα ξαφνικά "πάγωσε" την καμπάνια, μην επιτρέποντας σε άλλους δυνητικούς υποστηρικτές/πελάτες να συμμετάσχουν, με αιτία "τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις και την έλλειψη ικανοποιητικής ενημέρωσης προς τους υποστηρικτές του project". Μάλιστα, λόγω των καθυστερήσεων, ένα σεβαστό ποσοστό υποστηρικτών του project διεκδικεί επιστροφή των χρημάτων του, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Indiegogo.


H Retro Computers Ltd. μάλιστα (εταιρία παραγωγής του ZX Vega Plus) απείλησε με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση το BBC, που έφερε πρώτο στο φως τα άσχημα νέα. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν ακόμα και το Gizmodo να δημοσιεύσει την είδηση και στη συνέχεια να την αποσύρει!

Από την πλευρά της η Retro Computers Ltd. είχε ανακοινώσει προ καιρού (σ.σ. Νοέμβριος 2016) ότι η αλλαγή στον σχεδιασμό και στα υλικά των πλήκτρων του ZX Vega Plus θα είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση παράδοσης της φορητής κονσόλας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Άλλες πηγές αναφέρουν ως επιπλέον λόγο για την καθυστέρηση αυτή τις διαφωνίες μεταξύ δύο πρώην διευθυντών της Retro Computers Ltd.!

Τελικά, μόλις σήμερα, η εταιρία παραγωγής της κονσόλας εξέδωσε ανακοίνωση (προφανώς με σκοπό να ηρεμήσει κάπως την τεταμένη κατάσταση) στην οποία αναφέρει ότι "υπήρξαν καθυστερήσεις στην παραγωγή λόγω τεχνικών προβλημάτων" και ότι οι πρώτες κονσόλες θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες τους "σε μερικές εβδομάδες". Πραγματικά, όλα αυτά θυμίζουν σε εμάς τους παλαιότερους εποχές Sinclair QL - μόνο που η Retro Computers Ltd., σε αντίθεση με την Sinclair Research Ltd. τότε, δεν κινδυνεύει με εμπορική αποτυχία του προϊόντος της, αφού όλα τα τεμάχια που θα κατασκευαστούν έχουν προπωληθεί. Το θέμα είναι αν και πότε θα κατασκευαστούν τελικά... (Πηγές: Indie Retro News, BBC).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.