Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η ιστορία μιας Amiga 600 - Επεισόδιο 2.5 (ένα μικρό update)

Λοιπόν, θα ξεκινήσω με μια φωτογραφια που θα βοηθήσει να γίνει κατανοητό το πόσο υψηλή είναι πλέον η ανάλυση στην οποία δουλεύει η Amiga, που σας περιέγραψα στο προηγούμενο επεισόδιο. Κοιτάξτε:


Ναι, πιστεύω ότι τώρα πια με μια απλή οθόνη LCD (που να δείχνει σωστά με Amiga) και ένα αξιοπρεπές SCART καλώδιο γλυτώνουμε από όλους τους πονοκεφάλους του παρελθόντος με scandoublers, 15ΚΗz οθόνες και λοιπούς "εφιάλτες" που στοίχειωναν τα Αμγκικά μας όνειρα επί χρόνια! Τρέμε Jens!

Και αν η προηγούμενη φωτογραφία δεν ήταν αρκετή για να... εμπεδώσετε την άπλα της επιφάνειας εργασίας της Α600, ας δούμε και μια πιο παραστατική (αν και ολίγον κουνημένη):


Ε, ναι, νομίζω ότι το μηχάνημα πλέον φωνάζει "μπορείς να κάνεις δουλειά εδώ"! Ας ξεχάσουμε τα 640x256 pixels που μας βασάνιζαν τόσα χρόνια: καθαρά και κρυστάλλινα μεν, χωρίς να χωράνε τίποτα, δε!

Τελειώνοντας - προς το παρόν τουλάχιστον! - με το θέμα της ανάλυσης και της επιφάνειας εργασίας, ας δούμε λίγο τι μου ήρθε με το ταχυδρομείο τις τελευταίες μέρες και θα μας απασχολήσει στα επόμενα επεισόδια. Και ναι, θα πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τους portarinos και MasterGR για την άμεση ανταπόκριση και εξυπηρέτηση: thanks, guys!

Ξεκινάμε με την ROM 3.1 που είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει ο prism2v2 driver και να αποπειραθώ να δικτυώσω την Αμιγκούλα:


Συνεχίζουμε με μια - πιο απλή πεθαίνεις! - επέκταση μνήμης 1ΜΒ που μπαίνει στην trapdoor και θα ανεβάσει την chip RAM της Α600 στα 2ΜΒ:


Και για κυρίως πιάτο, η 4ΜΒ επέκταση της fast RAM του kipper2k που θα μου επιτρέψει να απαλλαγώ από την επέκταση 2ΜΒ SRAM που μου καταλάμβανε μέχρι τώρα την υποδοχή PCMCIA:


Συνοψίζοντας λοιπόν, στα επόμενα επεισόδια θα ασχοληθούμε με το να ανοίξουμε την Α600 για πρώτη φορά μετά από πολλά-πολλά χρόνια, ώστε να εγκαταστήσουμε την ROM και την επέκταση της fast RAM. Το τι θα αντικρύσουμε εκεί μέσα ένας Θεός το ξέρει: μπορεί να βρούμε από ψόφιες (ελπίζω!) κατσαρίδες μέχρι... βατράχια! Θα το διαπιστώσουμε σύντομα!

Επίσης, θα προσπαθήσω να κάνω την WiFi PCMCIA κάρτα δικτύου να δουλέψει και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό μου που φυσικά είναι κλειδωμένο με WPA2 κλειδί.

Στο κομμάτι του software, θα εγκταστήσω κάποιο πρόγραμμα για να γράφω δισκέτες από .ADF images, το Personal Paint, ίσως και κάτι άλλο χρήσιμο. Α, ναι, και φυσικά το AmigaOS 3.1! Ναι λοιπόν, έχει δουλίτσα να γίνει...

Φυσικά, απώτερος σκοπός είναι η εγκατάσταση του WHDload με κάποιο frontend (iGame, X-Bench, θα δούμε) ώστε να έχω άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια και demos. Stay tuned!

To be continued...


4 σχόλια:

  1. Μπράβο! Πήρες, βλέπω, τον καλύτερο δρόμο για την Α600!
    Με 2MB Chip και 4 Fast θα είναι πολύ ωραιότερα τα πράγματα!
    Spyros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που 'σαι, Σπύρο, έπεται και συνέχεια! Απλά παρακολούθησε... ;-)

      Διαγραφή
  2. Πετάς!!!! πω πω δοξες οι 600αρα. Keep up! Αν θυμαμαι καλα αν την ανοιξεις θα βρεις ενα αρκετα μακρυ IDE cable του σκληρου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, την άνοιξα και το καλώδιο δεν είναι απλά μακρύ - είναι κάπου μισό μέτρο! Θα ανεβάσω φωτογραφίες στο επόμενο επεισόδιο. Είμαστε ακόμα στην αρχή!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.